Jemná chuť jahod a křupavého listového těsta je skutečným kulinářským mistrovským dílem!

Tento recept vám pomůže krok za krokem připravit tento vynikající dezert.Fantastický dezert z pouhých čtyř ingrediencí, který vás ohromí svou jednoduchostí a vynikající chutí. Šneci z listového těsta s jahodami jsou rychlým a efektním sladkým pohoštěním, které je ideální pro nečekané hosty nebo jako rychlý dezert k odpolední kávě.

Složení

-200 g jahod
-1 balíček listového těsta
-Mléko (podle potřeby)
-cukr (podle chuti)

Postup

1) Připravte jahody: Jahody omyjte, odstraňte stopky a nakrájejte na čtvrtky. Jemně odstraňte z jahod přebytečnou vodu pomocí papírové utěrky.

2) Připravte těsto: Listové těsto rozválejte na pravidelný čtverec. Na těsto rovnoměrně rozložte nakrájené jahody, úhledně vedle sebe.

3) Srolujte roládu: Jemně srolujte těsto do rolády. Špičku rolády potřete mlékem, aby lépe držela.

4) Rozkrojení rolády: Jahodovou roládu nakrájejte na spirály silné asi tři centimetry.

5) Pečení: Šneky položte na plech vyložený pečicím papírem. Každého šneka lehce potřeme mlékem a posypeme cukrem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25-30 minut nebo dokud nejsou šneci zpěnění a zlataví.

Závěr
Tento recept na jahodové šneky je skvělým příkladem toho, jak lze z minima surovin vytvořit lákavý a chutný dezert. Šneci se hodí pro každou příležitost a zaručeně rozzáří každé posezení u stolu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *