Německý švestkový koláč: tento recept ocenilo již mnoho českých hostitelek – moučník za milion.

Když je sezóna švestek, určitě byste měli vyzkoušet tento úžasně chutný koláč. Je šťavnatý, vlhký a zároveň vzdušný. Je radost ho připravovat!

Doporučujeme vám, abyste se k nám přidali a připravili německý koláč se švestkami a strouhaným lanýžem.

Pokud nevíte, co je to streusel kramble, jedná se o směs másla, mouky a cukru. Obvykle se jí sype pečivo. Koláče nejen zdobí, ale také jim dodává křupavou a krémovou chuť.

Koláč k obědu:
Složení: 
Na těsto: 

Mouka – 250 g,
Vejce – 2 ks,
Máslo – 50 g,
Cukr – 120 g,
Mléko – 120 g,
prášek do pečiva – 1 čajová lžička,
sůl – špetka,
Vanilkový cukr.

Na náplň :
Švestky – 600 g,
Cukr – 40 g.

Na drcenou růži :
Cukr – 80 g,
Máslo (studené) – 80 g,
mouka – 100 g.

Příprava:

V hluboké míse pomocí mixéru nebo šlehače vyšlehejte vejce a cukr. Přidáme vanilkový cukr, změklé máslo a mléko.
2.Mouku a prášek do pečiva prosejeme a přidáme ke směsi, dobře promícháme do hladka.
3.Formu vymažte máslem a nalijte do ní směs.
4.Švestky omyjeme a rozpůlíme, položíme je na těsto a posypeme cukrem.
5.V samostatné misce smícháme mouku, máslo a cukr a rukama je utřeme na drobenku.
6.Koláč posypeme nasekaným lanýžem a pošleme ho do trouby předehřáté na 180 stupňů na 50-55 minut.

Koláč necháme vychladnout a bezpečně nakrájíme na porce k čaji nebo kávě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *