Zeleninové lečo za 5 minut – skvělý předkrm i na dovolenou: tady je, kam dát cuketu – a 20 sklenic na zimu nebude stačit.

Pět minut na přípravu lahodného zeleninového leča – a budete mít na stole vynikající předkrm, který bude hoden každého svátku. Tento recept vás zachrání před problémem s přebytkem cuket – na zimu si budete chtít připravit více než dvacet sklenic.

Když se objeví první cukety, okamžitě se rozptýlí, ale později se začnou hromadit a často je třeba je rozdat sousedům a přátelům. Jakmile se naučíte tento recept na lečo, už nebudete chtít rozdat ani jednu cuketu.

  • 1 kg cuket (přibližně);
  • 150 g cibule;
  • 1 kg sladké papriky;
  • 1 litr rajčatové šťávy;
  • 1 polévková lžíce soli;
  • 100 g cukru;
  • 100 ml 9% octa.

Cuketu nakrájejte na plátky, nemelte příliš najemno, abyste zachovali její křupavost. Optimální tloušťka plátků je alespoň 1 cm. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a papriku na slámky široké asi 2 cm.

Když je zelenina nakrájená, připravte omáčku. K tomu smíchejte rajčatový protlak s vodou na požadovanou hustotu. Přidejte ocet, cukr a sůl. Pokud máte rádi koření, můžete přidat nové koření, papriku, hřebíček nebo koriandr.

Omáčku přiveďte ve velkém hrnci k varu. Poté přidejte nakrájenou zeleninu a vše rychle přiveďte k varu, udržujte na ohni dalších 3-5 minut. Hotové lečo nalijte do sterilizovaných sklenic a zavíčkujte, uvádí hibiny.ru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *