Dopřejte si domácí tvarohové muffiny – jsou mnohem chutnější než ty kupované v obchodě. Budou dokonalou sladkou svačinkou pro každou příležitost. Měkké, vzdušné a sýrově ochucené muffiny potěší každého mlsouna. Jsou jednoduché a rychlé na přípravu, a proto jsou ideální volbou pro rodinnou snídani, odpolední čaj nebo dezert po večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si chvíle sladkého potěšení.
Muffiny s tvarohem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
Potřebujeme:
2 vejce
100 g cukru
70 g měkkého másla
220 g tvarohu
špetka soli
špetka vanilky (nepovinné)
180 g mouky
8 g prášku do pečiva
Další:
máslo – na vymazání muffinových forem
Na zdobení a posypání:
moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
Těsto: V míse rozšleháme vejce – rozšleháme je a za stálého šlehání postupně přidáváme cukr. Dále do mísy vložíme změklé máslo a vmícháme tvaroh – pokračujeme ve šlehání. Dochutíme špetkou soli a vanilkou (nepovinně) – šleháme a mícháme stěrkou.
2. Nakonec přisypeme prášek do pečiva a ve dvou fázích přisypeme mouku – dobře promícháme stěrkou a vypracujeme středně husté těsto.
3. Připravte si silikonové formy na muffiny, vymažte je olejem a těsto do nich rovnoměrně rozetřete pomocí naběračky na zmrzlinu.
4. Pečeme v předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C dozlatova a po upečení necháme mírně vychladnout.
5. Nakonec je vyložte na mřížku, posypte prosátým moučkovým cukrem a s láskou, báječnou chutí a grácií podávejte.
Přátelé, přejeme vám příjemnou chuť k jídlu!