- 5. srpna 21:33
- 0+
- Zpravodajská služba
Podělíme se o další recept na nakládané okurky. Tentokrát vám poradíme finský způsob. Zkuste do nakládaných okurek přidat hořčici. Získáte tak velmi chutný přípravek na zimu, píše news.ru.
Ingredience
- Silné okurky – 1,5 kg;
- hořčice v zrnech – 2 lžičky;
- ocet – 100 ml;
- cukr krystal – 100 g;
- sůl – 2 polévkové lžíce;
- voda – 1 litr;
- bobkový list – 3-4 ks.
Způsob přípravy
Okurky dobře omyjte a nechte je několik hodin ve studené vodě, aby byly pevnější a křupavější.
Mezitím se postarejte o sklenice: umyjte je, sterilujte.
Odřízněte konce okurek, nakrájejte je na malé tyčinky o tloušťce 2-3 cm.
Uděláme marinádu: do hrnce s vodou vhodíme sůl, cukr, pár lžic hořčice a několik bobkových listů. Směs přivedeme k varu a přilijeme ocet.
Poté do stejné nádoby pošleme okurky a vaříme je asi 5 minut.
Vypněte sporák a směs nalijte do sklenic. Zašroubujte víčka, otočte je tak, aby dno bylo nahoře. Zabalte do ručníku nebo deky a nechte přes noc stát. Přípravek skladujte na chladném místě.
Zde jsou další kuriózní informace o nakládaných okurkách podle finského receptu:
- kalorie – 30 kcal na 100 g;
- doba přípravy – přibližně jeden den (spolu s dobou marinování).