Nakládané okurky s hořčicí po finsku: chutná příprava na zimu

Podělíme se o další recept na nakládané okurky. Tentokrát vám poradíme finský způsob. Zkuste do nakládaných okurek přidat hořčici. Získáte tak velmi chutný přípravek na zimu, píše news.ru.

Ingredience

  • Silné okurky – 1,5 kg;
  • hořčice v zrnech – 2 lžičky;
  • ocet – 100 ml;
  • cukr krystal – 100 g;
  • sůl – 2 polévkové lžíce;
  • voda – 1 litr;
  • bobkový list – 3-4 ks.

Způsob přípravy

Okurky dobře omyjte a nechte je několik hodin ve studené vodě, aby byly pevnější a křupavější.

Mezitím se postarejte o sklenice: umyjte je, sterilujte.

Odřízněte konce okurek, nakrájejte je na malé tyčinky o tloušťce 2-3 cm.

Uděláme marinádu: do hrnce s vodou vhodíme sůl, cukr, pár lžic hořčice a několik bobkových listů. Směs přivedeme k varu a přilijeme ocet.

Poté do stejné nádoby pošleme okurky a vaříme je asi 5 minut.

Vypněte sporák a směs nalijte do sklenic. Zašroubujte víčka, otočte je tak, aby dno bylo nahoře. Zabalte do ručníku nebo deky a nechte přes noc stát. Přípravek skladujte na chladném místě.

Zde jsou další kuriózní informace o nakládaných okurkách podle finského receptu:

  • kalorie – 30 kcal na 100 g;
  • doba přípravy – přibližně jeden den (spolu s dobou marinování).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *