Podle tohoto receptu dělám nakládané cukety každý rok. Vždycky zmizí do poslední sklenice

Nakládané cukety by rozhodně měly být na vašem seznamu pro zimní zavařování. Určitě se naučte recept a budete ji dělat každý rok. Chuť překvapí nejednu hostitelku a stane se oblíbeným doplňkem večeře pro celou rodinu. Nezapomeňte si níže prohlédnout recept na francouzské marinované cukety.

Francouzská marinovaná cuketa je potěšením pro oko.

Ačkoli je cuketa zeleninou, která je v obchodech k dostání po celý rok, nejlepší chuť má ta, která se objeví v létě. Je šťavnatější a chuťově bohatší. Mnoho hospodyněk je navíc pěstuje na svých domácích pozemcích nebo parcelách. V důsledku toho se ukazuje, že úroda zeleniny je nadměrná a musí se zpracovávat různými způsoby.

Existuje mnoho předpisů. Počínaje lečem, konče polévkou a kečupem. Ne každý ví, že se z ní dá vyrobit i něco jiného. Jedná se o marinované cukety na francouzský způsob , které si můžete snadno a poměrně rychle připravit podle níže uvedeného receptu. Při správné přípravě vydrží až do zimy a budou chutným doplňkem jídel k večeři.

málo cuket

Nejdůležitější ingrediencí jsou cukety. Musí být zralé a hlavně čerstvé, pak si můžete být jisti, že džem bude vynikající. Kromě toho jsou potřeba i další ingredience, které dodají výrobkům chuť. Jen nezapomeňte žádnou z nich nevynechat, protože pouze v kombinaci dodají chuť.

Složení: 
Přílohy: 4 kg žlutých cuket
½ lžičky soli
4 cibulky kopru (jedna na každou sklenici)
16 stroužků česneku
1 litr vody
0,5 litru octa
2 šálky cukru
1 polévková lžíce soli
180 g francouzské hořčice
1 lžíce medové hořčice

Nakládané cukety – recept

Cukety oloupejte a odstraňte semínka. Zeleninu rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké proužky. Poté je vložíme do mísy a posypeme půl lžičkou soli. Necháme je hodinu odležet, aby pustily šťávu a změkly.

Během této doby si můžete připravit marinádu na francouzské marinované cukety. Nejprve nalijte do hrnce vodu a ocet. Přidejte cukr a lžíci soli.

Přísady promíchejte a přiveďte k varu. Poté nechte vychladnout a přidejte obě hořčice. Vše promíchejte tak, aby se ingredience spojily v homogenní směs.

Do velkých sklenic vložte jednu cibuPodle tohoto receptu dělám nakládané cukety každý rok. Vždycky zmizí do poslední sklenicelku kopru a čtyři stroužky česneku. Z cuket slijte vodu a poté je naaranžujte do sklenic. Do sklenic nalijte nálev. Měl by zeleninu zcela pokrýt.

Sklenice s nakládanými cuketami pevně uzavřete a pasterujte. Mělo by to trvat 15 minut od okamžiku, kdy voda začne vřít. Po vychladnutí sklenice uložte na chladném a tmavém místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *