Plesniví nakládané okurky? To vše kvůli této chybě, která je neodpustitelná.

 

Stalo se vám, že vám nakládané okurky zplesnivěly? To vše kvůli jedné chybě při nakládání. Naučte se, co při přípravě těchto vynikajících zavařenin nedělat, a okurky se vám pokaždé povedou.

 

Nakládané okurky nejlépe

Nakládané okurky jsou skvělým doplňkem nejen k večeři, ale i k dalším pokrmům. Právě díky nim chutná okurková polévka tak dobře. Není tedy divu, že se Poláci bez jejich chuti neobejdou. Všichni je milujeme pro jejich kyselost a křupavost.

V současné době, kdy je okurková sezóna v plném proudu, je mnoho hospodyněk zavařuje. Díky tomu si zachovají svou chuť a na zimu se skvěle zavařují. Nakládané okurky jsou bohužel náchylné ke zkáze. Proč tomu tak je, se dozvíte za chvíli.

Plesniví kvůli jedné chybě

Ke zkažení nakládaných okurek dochází tím, že zplesniví. Plíseň, která se objevuje ve sklenicích, má šedou nebo zelenou barvu a právě podle ní ji lze odlišit od kvasných zbytků. Kromě toho může nálev plynatět a po otevření se ukáže, že má nepříjemný zápach. Kromě toho okurky ztratily svou pevnost a tvrdost. A to vše kvůli jedné chybě.

Ukázalo se, že za tím stálo příliš málo solného nálevu. Musí zcela pokrýt okurky vložené do sklenice. A ty musí být ve sklenicích pevně uspořádány. Tímto způsobem okurky nezplesniví a pokaždé vyjdou perfektní.

Nedělejte ani tyto chyby

Okurky budou také perfektní, pokud si budete dělat legraci z následujících metod. Nezapomeňte, že okurky vybrané k nakládání by neměly být příliš velké a prasklé. Tak nebudou uvnitř duté.

Je také důležité, aby kvašení nakládaných okurek nebylo příliš rychlé. Může za to příliš vysoká teplota. Proto ihned po zalití zeleniny nálevem a zašroubování sklenic uložte zavařeniny na chladném a stinném místě. Při uplatnění všech pravidel budete mít jistotu, že okurky vyjdou dokonale. Podívejte se, co připravil Dino, a zjistěte, co můžete z kousku masa připravit vy.

nakládané.jpg

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *