Maso zabalím do těstovin a vložím do trouby. Je to ta nejlepší nedělní večeře vůbec

Na vepřové kotlety o víkendu zapomeňte. Seznamte se s receptem a připravte si k večeři fantastické jídlo s domácími těstovinami a masem. Chuťově potěší celou domácnost a budou vás žádat, abyste ho vařili každý týden. Postup je jednoduchý a nevyžaduje mnoho času. Stačí trocha trpělivosti a pokrm bude dokonalý.

Těstoviny k večeři se liší od běžných těstovin
Kombinace těstovin a mletého masa je známá již dlouho. Názorným příkladem je všemi oblíbená boloňská omáčka. Dnes se však dozvíte recept na zcela jiný pokrm. Nejprve se naučíte, jak vyrobit domácí těstoviny ve tvaru mušlí, a poté si připravíte masovou a zeleninovou náplň, kterou těstoviny naplníte až po okraj. Nezní to jako lahodná kombinace?

Pak už neváhejte. Připravte si tento pokrm k večeři a všechny potěšíte jeho lahodností. Připravte se na nejednu druhou porci.

Maso a domácí těstoviny

Nejdůležitějšími ingrediencemi pokrmu jsou především mleté maso. Nejlepší volbou bude hovězí a vepřové maso. Kromě toho budete potřebovat také ingredience na těsto na těstoviny. Potřebovat budete také cuketu a koření, které dodá náplni tu správnou chuť. Poznáte je, když se podíváte na níže uvedený seznam. Udělejte to ještě předtím, než se vydáte na nákup, protože některé z ingrediencí mohou skončit ve vaší kuchyni.

Složení: Smetanový sýr s příchutí, který se používá při přípravě pokrmů a při jejich přípravě:
200 g mouky
100 ml teplé vody
½ čajové lžičky soli
1 lžíce rostlinného oleje
300 g mletého hovězího a vepřového masa
150 g cukety
½ svazku česneku
½ svazku petrželky
½ lžičky mleté pálivé papriky
½ čajové lžičky pepře
½ lžičky soli
olej
50 ml vody

Maso zabalím do těstovin a vložím do trouby. Je to ta nejlepší nedělní večeře vůbec

Těstoviny a maso večeře recept

Mouku nasypeme do mísy a přidáme ½ lžičky soli. Přidáme lžičku oleje a vodu. Přísady prohněteme v homogenní těsto. Necháme 20 minut odpočinout a poté vyválíme na tenkou placku. Pomocí kráječe na pizzu ji nakrájejte na obdélníky o rozměrech 7 × 7 cm.

Maso vložte do druhé mísy a přidejte jemně nasekaný česnek a petrželku. Cukety oloupejte, pak je nastrouhejte najemno, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a přidejte je k masu. Vše dochuťte pepřem, solí a pálivou paprikou. Ingredience na nádivku smíchejte dohromady.

Naneste ji do středu každého obdélníku. Poté slepte boky těsta k sobě a vytvořte jakési mušle. Na pánvi rozehřejte olej a vyložte na něj městečka zabalená v těstě. Přilijte 50 mililitrů vody a smažte pod pokličkou 15 minut.

Po této době je podávejte k večeři.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *