Smíchejte s vejcem a přelijte přes kuřecí řízky. Rodina si bude tuto večeři žádat každý druhý den.

Rychlý recept na kuře na smetaně. Má trochu jinou tvář než typický pokrm, který dělávaly naše maminky a babičky. Stále se však jedná o měkké maso zalité smetanovou, krémovou omáčkou.

Kuřecí večeře

Kuřecí maso je velmi vhodné pro přípravu na smetaně. Je rychle uvařené, měkké a má dostatečně jemnou chuť, aby se dobře hodilo ke smetanové omáčce. Proto tento recept není v polské kuchyni žádnou novinkou.

Tato večeře je však trochu jiná. Kuře v ní nedusíme, ale pečeme ve smetanové omáčce s vejci, což výrazně mění strukturu pokrmu. Tuto večeři lze obměňovat. Lze ji také pohodlně ohřát a zbylé kuře lze použít jako nákyp. Proto se vyplatí připravit dvě porce najednou.

Smíchejte s vejcem a přelijte přes kuřecí řízky. Rodina si bude tuto večeři žádat každý druhý den.

Kuře na smetaně

Vyplatí se však využít ořezaná stehna , která jsou nyní snadno dostupná v diskontních prodejnách. Toto maso má výraznější chuť a hodí se k podobným pokrmům.

Ingredience
5 kuřecích stehen bez kosti
3 vejce
120 ml smetany
1 rajče
2 stroužky česneku
50 g strouhané mozzarelly
Oregano, tymián
4 snítky petrželky
Sůl, pepř, olej

Kuře k večeři, jak budeme postupovat

Maso nakrájejte na poměrně silné kostky, osolte a opepřete. Odložte na několik minut stranou. Rajče nakrájejte na plátky. Nasekejte petrželku.

Vejce rozklepněte do mísy. Přilijte smetanu, podle chuti okořeňte a přidejte nastrouhanou mozzarellu. Promíchejte do hladka.

Kostky kuřete vložte do žáruvzdorné formy vymazané olejem. Zalijte je smetanou. Navrch položte plátky rajčat. Dodatečně můžete posypat ještě mozzarellou.

Kuře pečte 30 minut při 180 stupních . Po vyjmutí posypte nasekanou petrželkou.

Podávejte s oblíbenými přílohami.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *