Moje maminka ho přidává do džemů místo cukru. Má méně kalorií a je tak chutný.

Moje maminka už dlouho nepoužívá cukr k přípravě džemů a domácího pečení. Nahrazuje ho jinými zázraky, které dnes snadno najdete v našem obchodě s potravinami. Džemy mají sladší chuť a méně kalorií. Pokud máte cukrovku nebo držíte dietu, je to velmi dobré řešení.

Lidé často hledají ve svém jídelníčku náhradu cukru. V jakých oblastech však lze cukr nahradit? Je xylitol (březový cukr) vhodný na pečení? Dá se s ním stejně dobře vařit? Rozpouští se stejně snadno v tekutinách? Odpověď na tyto otázky zní ano, ano a ano.

Cukr v marmeládách lze nahradit xylitolem. Má méně kalorií a je sladší

Většina receptů na marmelády ze všech testovaných zdrojů vyžaduje přidání 5 až 9 šálků (1 až 1,8 kg) cukru na jednu dávku, a to jen na několik sklenic! Přestože je xylitol sladší než cukr, má méně kalorií a méně se přidává do potravin. Xylitol se doporučuje diabetikům a lidem na dietě.

Xylitol je sladký a džemy jsou dobré.

Mají dokonce polovinu kalorií
Xylitol úspěšně nahrazuje cukr nejen v džemech, ale také v koláčích, dezertech, kompotech a dokonce i v domácím čaji. Není divu, že obsahuje méně kalorií a spotřebuje se ho méně než cukru. K výrobě džemu je ho třeba použít 600 až 800 gramů na 1 kg ovoce, tedy mnohem méně než tradičních sladidel.

Xylitol můžete koupit v obchodě s potravinami. Malé balení vydrží dlouho.

Moje maminka kupuje xylitol ve známých supermarketech a přidává ho nejen do džemů, ale i do koláčů. Stačí si na internetu vyhledat poměr cukru, který se přidává do známých výrobků, a máte vystaráno. Vaše sladkosti budou zdravější a s méně kaloriemi, ale přesto chutné a sladké.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *