Chleba nekupuji, peču si ho sama. Tento recept je téměř hotový

Je chutná a vydatná a přidaná slunečnicová semínka jí dodávají příjemnou chuť. Slunečnicový chléb upečený podle tohoto receptu je nejjednodušší domácí chléb. Recept je tak jednoduchý, že se chléb prakticky upeče sám. Nevyžaduje namáhavou práci a dlouhou dobu. Přesvědčte se sami, že pečení chleba doma není složité. Podívejte se na recept na lahodný slunečnicový chléb.

Je chléb se semínky užitečný?

Slunečnicový chléb je zdravý chléb .
Namísto nákupu bochníku v pekárně nebo obchodě si ho můžete snadno upéct doma. Nejenže je domácí verze chutná, ale má křupavou kůrku a měkký střed. Přesně víme, co je v jeho složení. Díky přídavku slunečnicových semínek chléb nejen výborně chutná, ale získá také velkou dávku vitamínů, minerálů a živin. Slunečnicová semínka jsou známá svými léčivými účinky. Semínka obsahují kyselinu linolovou, která má protirakovinné účinky. Jsou bohatá na vitamin E, pomáhají snižovat hladinu cholesterolu a pečují o oběhový systém.

Jak připravit chléb se semínky?

Recept na domácí chléb s užitečnými semínky je velmi jednoduchý. Příprava bochníku se slunečnicovými semínky nevyžaduje mnoho hodin. Přestože se těsto připravuje s droždím , doba kynutí je velmi krátká. Stačí jen ve správném pořadí zkombinovat ingredience. Nepotřebujete ani mixér. Přísady se míchají lžící.

Jak tedy upéct chutný domácí pšeničný chléb obohacený semínky? Toto je nejjednodušší recept na chutný domácí chléb.

Krok 1 – z droždí, vody, cukru a ovesných vloček připravte kvásek.
Krok 2 – kvásek smíchejte s moukou, slunečnicovými semínky a lněným semínkem.
Krok 3 – těsto na chléb necháme vykynout.
Krok 4 – těsto přeneseme do formy.
Krok 5 – slunečnicový chléb upečeme v troubě

Kdy přidávat do chleba semínka?

V tomto osvědčeném receptu se slunečnicová semínka přidávají přímo do syrového chlebového těsta. Jsou smíchána s ostatními přísadami, díky čemuž semínka skončí uvnitř chleba a dodají mu příjemnou chuť. Při konzumaci jsou lahodně křupavá. Před vložením chleba do předehřáté trouby je vhodné posypat chléb slunečnicovými semínky a lněným semínkem . Semínka během pečení zhnědnou a chléb bude mít úžasnou chuť.

co potřebujeme

500 g pšeničné mouky
500 ml teplé vody
50 g čerstvého droždí
1/2 šálku horských ovesných vloček
1/2 šálku slunečnicových semínek
1/4 šálku lněného semínka
1 lžíce cukru
2 lžičky soli

Kromě toho:
Slunečnicová semínka, lněné semínko

Jak budeme postupovat

– Do mísy vložte rozdrobené droždí. Přisypte cukr a promíchejte lžící. Přilijte ovesné vločky a vodu. Promíchejte, přikryjte a nechte 30 minut stát.
– Do mísy nasypeme mouku, slunečnicová semínka a lněné semínko. – Přísady důkladně promíchejte, dokud nezískáte homogenní těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout na teplém místě bez průvanu. -Vykynuté těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Urovnejte ho a posypte slunečnicovými semínky a lněným semínkem.
– Vložte formu do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 60 minut.
– Vyjměte a nechte mírně vychladnout. Poté přeneseme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Podávejte k snídani, obědu i večeři.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *