Způsobuje cukrovku a ucpává cévy. Slováci ho často přidávají do kávy.

Mnoho z nás si nedokáže představit ráno bez silné a aromatické kávy. Čerstvě namletá zrna nádherně voní a samotný nápoj nám dodává energii a zlepšuje náladu. Přestože káva sama o sobě neobsahuje téměř žádné kalorie a je prospěšná našemu zdraví, může tento produkt způsobit vážné problémy. Poláci ji milují a nadšeně si ji přidávají do kávy, což je obrovská chyba. Její složení je totiž otřesné.

Způsobuje cukrovku a ucpává cévy. Češi ho často přidávají do kávy.

Způsobuje cukrovku a ucpává cévy. Slováci ho často přidávají do kávy.

Užitečné vlastnosti kávy
Nejprve se zaměřme na prospěšné vlastnosti pravidelné konzumace kávy. Samozřejmě v přiměřeném množství. Přijatá norma jsou dva šálky denně. Kofein obsažený v kávě především stimuluje funkce našeho mozku. Zlepšuje koncentraci, kognitivní schopnosti a vstřebávání informací. Dodává nám také energii.

Studie ukazují, že pití kávy snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, cukrovky a dokonce i některých druhů rakoviny. Zlepšuje také metabolismus, a tím pomáhá při hubnutí. Nezapomeňte však, že lékaři nedoporučují pít silnou černou kávu na lačný žaludek, protože to může vést k zažívacím potížím a dokonce k erozím nebo žaludečním vředům. Škodlivé může být i pití příliš velkého množství kávy.

Černá káva je nejzdravější

Výše uvedené výhody pití kávy samozřejmě platí i pro nápoj bez jakýchkoli přísad. Cukr a mléko přidávají zbytečné kalorie. V mnoha kavárnách a restauracích si můžete objednat kávu s ochucenými sirupy, šlehačkou a dokonce i s cukrovými pěnami.

Pravidelná konzumace této kávy se na našem zdraví projeví ve velmi krátké době. Prostě začneme přibírat na váze a náš zdravotní stav se zhorší. Existuje však mnohem horší produkt, který si do kávy rádi přidáváme.

Této přísadě se vyhýbejte jako čert kříži. Její složení je příšerné.

Nejhorší složkou kávy je ikonické bělidlo, kterým je smetana v prášku. V dnešní době ji používá mnoho lidí. Tento výrobek je spojován s řadou zdravotních problémů včetně cukrovky a hromadění cholesterolu. Ucpané cévy jsou prvním krokem k infarktu a mrtvici.

Smetana obsahuje mimo jiné glukózu, cukr a ztužené rostlinné tuky. Tyto tuky přispívají ke vzniku rakoviny, včetně rakoviny tlustého střeva. Smetanové prášky obsahují také polyfosfáty E452, které se používají při výrobě čisticích prostředků a umělých hnojiv. Podněcuje to představivost, že?

Pokud se tedy chceme těšit dobrému zdraví po mnoho dalších let, musíme se tohoto produktu okamžitě vzdát. Mnohem lepší volbou je mléko. ¼ šálku mléka obsahuje tolik kalorií jako čajová lžička smetany.

Pečujte o své zdraví ještě dnes.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *