Tento švestkový koláč z chlebové formy je hotový během chvilky.

Chyběl vám dort? Vyzkoušejte náš švestkový koláč na plechu! Nejenže chutná šťavnatě, ale je i rychle hotový.

Opět je najdete v oddělení ovoce a zeleniny v supermarketech: švestky! Už jste objevili fialové ovoce a připravili z něj něco lahodného? Pokud ne, máme pro vás perfektní recept na rychlý švestkový koláč ve formě na chleba.

Příprava za pouhých 15 minut: recept na švestkový koláč ve formě na pečení.
Miluji chlebové koláčky. Má to svůj důvod: pečou se totiž velmi snadno. Navíc existuje tolik nesčetných receptů na chlebové koláče, že vás zaručeně nikdy neomrzí a pokaždé můžete upéct jejich novou verzi. Dnes na seznamu: švestkový koláč na plechu.

Hledáte rychle připravený koláč na víkendový kebab nebo piknik s přáteli? Pak je náš lahodný švestkový koláč ve formě na chleba rozhodně skvělým nápadem. Švestky jsou dnes k dostání čerstvé a sezónní a spolu s řeckým jogurtem vytvářejí koláč úžasně vlhký a lehký. Proto by rozhodně neměl chybět ve vaší sbírce oblíbených koláčů.

Na přípravu koláče budete potřebovat pouze 15 minut. Nejprve omyjte švestky, odstraňte z nich jádřince a poté je nakrájejte na čtvrtky. Poté smíchejte vejce a cukr do krémové směsi a přidejte jogurt a máslo.

Nyní smíchejte suché přísady a přidejte plátky švestek tak, aby se dobře obalily. Poté vše smíchejte s vaječno-jogurtovou směsí, aby vzniklo hladké těsto. Směs nalijte do vymaštěné formy a koláč pečte v troubě 60 minut. To, zda je hotový, zjistíte tak, že ho prohlédnete stěrem. I když je to obtížné, nechte koláč před konzumací zcela vychladnout. Chcete další vylepšení? Pak posypte povrch moučkovým cukrem nebo do těsta proložte kousky čokolády.

Složení

trochu másla do formy
150 g cukru a trochu více na posypání formiček
300 g švestek
3 vejce
100 g řeckého jogurtu
150 ml rostlinného oleje
400 g mouky
1 špetka soli
1/2 balení prášku do pečiva
1 balení vanilkového cukru
100 g kukuřičného škrobu

příprava

Předehřejte troubu na 180 °C, horní a dolní ohřev. Formu na pečení vymažte máslem a vnitřek lehce vysypte cukrem.
Švestky omyjeme, odstraníme pecky a nakrájíme na čtvrtky.
Vejce a cukr vyšlehejte mixérem do krémové konzistence. Přidáme jogurt a olej.
Smícháme suché přísady (mouku, sůl, prášek do pečiva, vanilkový cukr a kukuřičný škrob). Do moučné směsi složíme plátky švestek a poté je smícháme s tekutými přísadami, aby vzniklo těsto.
Těsto vlijte do vymazané formy a koláč pečte na střední příčce 60 minut.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *