Domácí kysané zelí má jedinečnou chuť a je velmi zdravé. Jak ho však připravit, aby nebylo hořké? Rozhodující je zde určitá aktivita a čas. Prozradíme vám tajemství přípravy lahodného kysaného zelí.
Kysané zelí nejlepší a nejzdravější
Kysané zelí zelí je chutným doplňkem večeře, přísadou do bigosu a zelné polévky. Nejlepší kysané zelí je to domácí.. Jedinečná chuť a zdraví prospěšné vlastnosti jsou vlastnosti, kterými se kysané zelí vyznačuje. Jeho konzumace má pozitivní vliv na trávicí systém a játra.
Mnoho lidí si zelí nakládá samo. Bohužel se stává, že po naložení má hořkou chuť. Dá se tomu nějak zabránit? Ano, ale je třeba dodržovat určitá pravidla. Výsledek bude vynikající. Kysané zelí plné chuti potěší každého.
Tento recept na chalvu jsem dostala od kamarádky. Dělám ji ze dvou ingrediencí
Jak připravit kysané zelí?
K nakládání používáme bílé zelí. Zelí můžeme nakládat do sklenic. To je dobrý způsob pro lidi, kteří nemají chladný sklep.. Takto naložené zelí uchováváme v lednici a pravidelně ho konzumujeme. Pokud máte chladný sklep, je dobré nakládat zelí v dřevěném sudu nebo kameninové nádobě.
K nakládání používáme himálajskou kamennou sůl. K zelí můžete přidat také několik mrkví.. Hodí se k němu také hořčičná semínka, kmín, kopr, bobkový list a nové koření. Jak však připravit nakládané zelí, aby nebylo hořké? Jedno pravidlo je zásadní.
Kysané zelí nebude hořké
4 dny před krouháním zelí umístěte hlávku zelí do tmavé místnosti.. Teplota v ní by měla být asi 15 stupňů Celsia. Po 4 dnech se již může zelí krouhat. Díky nedostatku světla v zelenině mizí chlorofyl a sloučeniny síry.
Ty jsou zodpovědné za nepříjemný zápach a hořkou chuť zelí. Proto se vyplatí použít tuto úpravu před krouháním zelí.. Hořká chuť se tak stane minulostí. Psali jsme o tom, jaké výrobky se nevyplatí jíst k snídani. Uvedli jsme recept na chutné cuketové řízky.
Zdroj: aniagotuje.pl