Nebeská chuť! Tohle je prostě nejlepší dezert, jaký jsem kdy ochutnala!

Rajský dezert „Gloomy“, který svou lahodností zastíní i ty nejlepší cukrářské polevy. Tento výjimečný dezert kombinuje křehkost pečeného těsta s jemností smetany a šlehačky a vytváří tak nezapomenutelný chuťový zážitek. Dezert Mraky se skvěle hodí k ranní kávě nebo bude hvězdou vaší slavnostní tabule.

Co budeme potřebovat:
Voda: 1/4 litru
Zvěřina: 150 g.
Hladká mouka: 150 g na těsto + 120 g na krém.
Vejce (velikost M): Vejce: 6 ks.
Mléko: 1/2 litru
Moučkový cukr: 140 g
Vanilkový cukr: 1 balíček.
Máslo: 1 balení
Rum: podle chuti
Smetana ke šlehání: 400-500 ml.
Čokoláda: 150-200 g

Postup:
Vložte křen a vodu do hrnce a přiveďte k varu, aby se tuk zcela rozpustil. 1) Příprava těsta: Vložte křen a vodu do hrnce a přiveďte k varu, aby se tuk zcela rozpustil. Jakmile se tuk rozpustí, odstavte z ohně a vmíchejte mouku. Těsto uhněťte na homogenní hmotu a ještě chvíli ho zahřívejte na mírném ohni. Necháme ho vychladnout.

2) Pečené těsto: Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a pomocí mixéru uhněteme hladké těsto, které dáme na olejem vymazané plechy a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 23 minut nebo dokud těsto nezezlátne.

3) Krém: V hrnci smíchejte mléko, vanilkový cukr a mouku tak, aby v nich nebyly žádné hrudky. Přidejte moučkový cukr a za stálého míchání zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Po vychladnutí vmíchejte do krému změklé máslo a vyšlehejte. Podle chuti můžeme přidat rum.

4) Sestavení dezertu: Krém rovnoměrně rozetřeme na jeden plát upečeného těsta a pokapeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme ji na polevě ztuhnout.

5) Dokončení: Šlehačku položte na těsto se smetanou a čokoládou. 30 % tuku a přikryjeme druhým plátem těsta nakrájeným na čtverce velikosti dezertu. Opět pokryjeme čokoládou a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc.

Závěr:
Dezert Mraky je připraven k podávání. Jeho lehkost, krémová struktura a bohaté vrstvy těsta, krému a šlehačky potěší každého milovníka sladkého. Tento dezert bude skvělým doplňkem ke kávě nebo jako slavnostní dezert, kterým ohromíte hosty na jakékoli oslavě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *