Z cukety nic lepšího nepřipravíte. Žádné řízky, žádné lečo, žádná polévka. Dáme je do hrnce a zalijeme rajčaty.

Recept na rychlou večeři, která zasytí a potěší svou chutí? Cuketový bigos je mistrovské kulinářské dílo, které se skvěle hodí jako vegetariánský pokrm nebo zeleninová příloha. Seznamte se s osvědčeným receptem.

Bigos je jídlo, které se nemusí připravovat jen z klobásy a zelí. Jednodušší variantou by bylo připravit ho na základě cuket, kterých je v létě dostatek. Je to skvělý nápad na lehkou a vydatnou večeři, která se bude hodit nejen na rodinnou dovolenou.

Co přidat k cuketovému bigosu? Dochuťte sójovou omáčkou, která zvýrazní chuť pokrmu.

Po shromáždění všech ingrediencí můžete začít pokrm vařit. Toto množství vystačí na přípravu přibližně 8 porcí. Postupujte krok za krokem:

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji na středním struhadle. Cukety omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Papriky omyjte a oloupejte. Poté je rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě (konvektomat 220 stupňů) 12-15 minut. Vyjměte z trouby. Oloupejte slupku a nakrájejte ji na proužky.
Do pánve nalijte olej a zahřejte ho. Poté přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezprůhlední.
Přidejte mrkev a smažte ji 5 minut. Přidejte cukety, papriky a rajčatový protlak.
To vše zalijte asi půl šálkem vody, dochuťte sójovou omáčkou a kořením.
Přikryjte pokličkou a vařte na středním až mírném ohni asi 20 minut.
Cuketový bigos lze připravit také s houbami nebo kysaným zelím. Nakonec ještě jednou dochutíme, naaranžujeme na talíře a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *