Velmi chutná a rychlá příprava: Snadná letní polévka

Nejdokonalejší polévka pro letní sezónu. S neuvěřitelnou chutí a čerstvou zeleninou. Cukety a fazolky, čerstvé brambory a čerstvá mrkev – spousta dobrot v jednom jídle.

Je to jednoduchý, ale na živiny bohatý recept, který kromě toho, že fantasticky chutná, oživuje tělo a celý organismus. Uvařením této letní zeleninové polévky jistě uspokojíte své chutě a u stolu se sejde celá rodina. Tato polévka se skvěle hodí k topinkám nebo domácím koláčům a také k čerstvým sezónním salátům.

Potřebné ingredience:

Níže uvedené ingredience jsou pro 4 osoby, pokud chcete, můžete vařit bez masa.

200 g kuřecího nebo hovězího masa
Dvě mrkve (střední)
Dvě brambory (střední)
2 cukety (střední)
Střední miska zelených fazolek
1 lžička hrášku
2 zelené papriky
1 cibule
4 lžíce olivového oleje
1 litr vývaru (stačí voda)
1 lžička mouky
Sůl
Petrželová nať nebo kopr

Způsob přípravy:

Nejprve zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Na pánev nalijte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Dusíme ji, dokud nezmenší svůj objem. Pokud budete vařit s masem, přidejte nadrobno nakrájené maso a 2 minuty poduste.Poté přidejte všechnu zeleninu. Přidejte mouku a několik minut poduste. Osolíme a přidáme vývar (nebo vodu). Nechte vše společně dusit, dokud zelenina nezměkne. Nakonec, pokud chcete, přidejte do polévky při podávání nadrobno nasekanou petrželku nebo kopr. Podávejte teplé, pokapané trochou citronové šťávy.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *