Nakrájím banány a přeliji je tímto krémem. V poslední době je to můj nejoblíbenější dort

Tento banánový koláč s osvěžující chutí připravíte doslova za pár minut v kuchyni. Křupavý základ v kombinaci se směsí banánů a jogurtu vytváří dokonalý kontrast textur a chutí.

Dort bez pečení

Tento nepečený dort je rychlý na přípravu, a to i v případě výrobku této kategorie. Některé z těchto dortů potřebují noc v lednici, aby získaly tvar a strukturu. Mezitím želatina, kterou používáme v tomto receptu, to zvládne za půl dne.

Co je však na tomto dezertu zajímavé, je kombinace chutí a textur. Jogurtová hmota a banány se snoubí s křupavou kůrkou. Ta přináší do spojení banánů a čokolády nádech vanilky, což je jeden z nejjednodušších receptů na chuť dezertu.

Banánový dort
Autoři připomínají, že pokud nechceme sušenky míchat, stačí je rozemlít v hmoždíři nebo i v misce se dnem sklenice či láhve. Můžeme také přejít od světlých sušenek ke kakaovým, aby koláč získal plnou čokoládovou chuť bez pečení.

Ingredience
1 velké balení sušenek
700 g hustého přírodního jogurtu
70 g cukru
Šťáva z poloviny citronu
150 g másla
15 g želatiny
1 tabulka čokolády
2 banány

Nakrájím banány a přeliji je tímto krémem. V poslední době je to můj nejoblíbenější dort

Banánový koláč bez pečení

Želatinu rozpusťte v malém množství vroucí vody. Sušenky rozdrťte v mixéru a smíchejte je s rozpuštěným a vychladlým máslem v hrnci . Směs nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a přitlačte sklenicí, čímž vyrovnáte drolící se dno koláče.

Na dno položíme plátky banánu. Rozpuštěnou želatinu smíchejte stěrkou v míse s jogurtem, cukrem a citronovou šťávou. Přidejte najemno nastrouhané čokoládové hobliny. Vše smíchejte a nalijte na banány. Vršek dortu ozdobte nahrubo nasekanou čokoládou nebo plátky banánů. Vložte do chladničky alespoň na dvě hodiny.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *