Malinový mrak zmizí ještě týž den bez pečení. A to vše díky jedné ingredienci

Snadný koláč je ideální jako letní dezert. Jedním z nejlepších je malinový obláček bez pečení. S pomocí tohoto receptu ho zvládnete připravit velmi jednoduše. Domácí budou spokojeni nejen s chutí, ale i se složením. Pozor, budou si říkat o další.

Dokonalý dort na léto

Léto se hodí nejen na dovolenou a cestování. Je to také skvělá příležitost k přípravě dezertů ze sezónního ovoce. Jedním z nich je například malinový obláček bez pečení. Těsto je velmi lehké, a protože se připravuje bez použití trouby, vyžaduje chlazení. Díky tomu je ideální na léto.

Nejlepší na tom však je, že těsto je velmi snadné na přípravu. Navíc za ně neutratíte majlant, protože potřebné ingredience jsou levné. Ingredience a recept najdete dále v článku.

Tato složka nesmí chybět

Malinový obláček bez pečení se skládá jen z několika málo ingrediencí. Nejdůležitější je šťavnaté ovoce, ale důležitá je ještě jedna složka. Řeč je o pražených mandlích, které celému pokrmu dodají nejen chuť, ale také dokonalý vzhled. Potřebné ingredience jsou uvedeny níže. Než se vydáte na nákup, podívejte se sem a budete mít jistotu, že vám nic nebude chybět.

Ingredience: 
– 250 g sušenek
– 100 g másla
– 600 g čerstvých malin
– 3 balení malinového želé
– 3 šálky vroucí vody
– 500 ml 30% smetany
– 250 ml sýra mascarpone
– 4 lžíce moučkového cukru
– 1 balíček vanilkového cukru
pražené mandle

Malinový mrak zmizí ještě týž den bez pečení. A to vše díky jedné ingredienci

Malinový oblak bez pečení – recept.

Sušenky rozdrobte a poté rozmixujte. Máslo dáme do hrnce a rozpustíme ho. Přidáme sušenky a spojíme je v jednu hmotu. Položte je na dno formy na pečení a šlehejte, dokud neztuhnou. Vložte na 3 hodiny do chladničky.

Želé rozpustíme ve vroucí vodě. Omyté ovoce přidáme k vychladlému a promícháme. Když želé ztuhne, rozetřeme ho na sušenkový základ a rovnoměrně rozetřeme.

Smetanu nalijte do mísy a vyšlehejte ji s moučkovým a vanilkovým cukrem dohladka. Po částech přidáváme sýr mascarpone a suroviny promícháme. Krém nalijte na želé a rovnoměrně rozetřete. Vložte zpět do chladničky. Když směs ztuhne, opražte na pánvi mandle a posypte jimi dort.

přátelé, přejeme vám příjemnou chuť k jídlu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *