Dokonalá letní a zdravá večeře připravená za 30 minut. Pokud potřebujete skvělý nápad na večeři, která je zdravá, vydatná a snadná na přípravu, tento recept má vše . Příprava je jednoduchá, můžete dělat různé variace podle svých chuťových preferencí.
Produkty potřebné pro 4 porce
2 velké celé makrely,
1 sladká brambora (batáty),
1 brambora,
1 cuketa,
1 mrkev,
1 citron,
čerstvá petržel nebo devětsil,
olej a koření podle chuti, např. sůl, pepř, sušený česnek, červená paprika, chaber .
Způsob vaření
Makrelu dobře omyjte, zbavte vnitřností, zbavte hlavy, rozdělte na filety, lehce osušte a položte na velký plech, předem vyložený kuchyňským papírem na pečení.
Rybu osolíme, přidáme černý pepř, několik plátků citronu uvnitř i vně, případně přidáme kravské máslo, které se do ryby rozpustí. Pečená ryba vždy nejlépe chutná s čerstvým zeleným kořením, proto nešetřete čerstvou petrželkou a česnekem.
Všechnu zeleninu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Suché přísady smíchejte v míse.
Zeleninu rozprostřete, obalte v troše oleje a přidejte suché přísady, přičemž olej se přidává jako první, aby se koření drželo. Zeleninu rozprostřete kolem ryby a pečte 30 minut v mírně vyhřáté troubě na 180 stupňů se spodním a horním reotanem .
Dobrou chuť!