Tomu se nedá odolat – ořechový piškotový dort.

V tomto dezertu se snoubí bohatá chuť kakaa, křupavých ořechů a sladkých sušenek a čokoládová poleva je dokonalou tečkou na závěr – lahodný nepečený dezert .Vyzkoušejte náš rychlý a snadný kokosovo-kokosový dort se sušenkami a čokoládovou polevou.

Nepečený dort s kokosem a vlašskými ořechy, sušenkami a čokoládovou polevou

Co budeme potřebovat:
Oblíbené sušenky 800 g
Cukr 200 g
Kakao 100 g
Máslo 200 g
Mléko 500 ml
Ořechy 200 g
Rumová esence

Čokoláda 200 g
Tekutá smetana 200 ml

Jak budeme postupovat:

1. Ve velké míse rozdrobte rukama 800 g obyčejných nebo oblíbených sušenek.

2. Na pánvi několik minut opékejte 200 g jader vlašských ořechů.
3. Podle chuti je nasekejte nožem.
4. Vlašské ořechy nasypte na sušenky a promíchejte.
5. Na krém dáme do hrnce 200 g cukru a 100 g kakaa. Mícháme metličkou.
6. Přidejte 500 ml mléka.
7. Míchejte, dokud nevznikne hladký krém.
8. Pánev postavte na střední teplotu a přidejte 200 g másla.
9. Neustále míchejte, dokud nepřijde k varu
10. Vypněte oheň. Přidejte rumovou esenci a promíchejte.
11. Krém nalijte na směs ořechových sušenek.
12. Promíchejte lžící.
13. Polovinu směsi nalijte do kulaté dortové formy s odnímatelnými stěnami (o rozměrech 20 cm). Stěrkou ji přitlačte.
14. Nalijte zbytek směsi a znovu ji stlačte do hladka.
15. Vložte na 2-3 hodiny do chladničky.
16. Rozpusťte 200 g čokolády s 200 ml horké smetany.
17. Dobře promíchejte, až získáte hladký lesklý krém.
18. Nalijte na dort a uhlaďte ho.
19. Nechte přes noc v chladničce.
20. Ozdobíme piškoty a vlašskými ořechy.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *