Tajný recept na zeleninové lívance: stačí cuketa, brambory a vejce!

Jednoduchý a chutný pokrm z cuketových lívanců s bramborami, který si zamiluje celá rodina. Tento recept je ideální pro letní dny a je skvělou alternativou k obvyklým smaženým cuketám. Pro ještě lepší chuť je podávejte s dresinkem ze zakysané smetany.

Složení

Palačinky
1 cuketa (250 g)
1 brambora (250 g)
3 vejce
1 šálek mléka (250 ml)
1 hrnek hladké mouky (130 g)
1 čajová lžička kvásku
2 lžíce rostlinného oleje
1/2 lžičky soli (nebo podle chuti)
Zelená cibule (nakrájená)
Kopr (nasekaný)
Rostlinný olej na smažení

Zálivka ze zakysané smetany
200 g zakysané smetany
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku (prolisovaný)
Sůl a pepř na dochucení
Nasekané bylinky (petržel, zelená cibulka) – podle potřeby.

Postup
1) Připravte si zeleninu: Cuketám odřízněte špičky a nastrouhejte je nahrubo do mísy. Oloupejte a omyjte brambory, nastrouhejte je nahrubo a přidejte je k cuketám. Promíchejte, aby se promíchaly.

2) Příprava těsta: V samostatné míse rozklepneme vejce, přidáme mléko a dobře rozšleháme metličkou. Do směsi prosejte mouku a prášek do pečiva a promíchejte do hladka. Přidejte máslo a sůl a promíchejte.

3) Spojení: Těsto vlijte do mísy se zeleninou a dobře promíchejte. Poté přidejte nasekanou zelenou cibulku a kopr a ještě jednou promíchejte.

4) Smažení palačinek: Rozpalte pánev na středním ohni a potřete ji olejem. Na rozehřátou pánev nalijte těsto a vytvarujte palačinku. Smažte, dokud nebudou z obou stran zlatavé. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.

5) Příprava zálivky: V misce smíchejte zakysanou smetanu, hořčici, citronovou šťávu a rozmačkaný česnek. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Pokud používáte, přidejte nasekané bylinky. Zálivku můžete použít ihned nebo ji nechat 30 minut v chladničce, aby se rozvinula její chuť.

Tajný recept na zeleninové lívance: stačí cuketa, brambory a vejce!

Podávání: Palačinky podávejte teplé s připraveným dresinkem ze zakysané smetany.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *