Palačinky ze 2 ingrediencí bez mouky a cukru. Jsou chutné, pružné a měkké

Co lze v receptu na palačinky změnit? Zdá se, že všechny ingredience jsou naprosto nezbytné. Ale ne. Blogerka, která nejí ani cukr, ani lepek, recept výrazně zredukovala. Palačinky připravila jen ze dvou produktů. Pravděpodobně je máte ve své kuchyni.

Klasický recept na palačinky není třeba ani zmiňovat. Obvykle je připravujeme intuitivně, stačí smíchat mouku s mlékem, vejci a někdy s trochou cukru nebo tuku. Zdá se, že co může být jednoduššího? Ale ono to jde.

Jak připravit ty nejzdravější palačinky?

Klasické francouzské palačinky mají velkou konkurenci. I když se může zdát, že jde o jednoduchý a naprosto dokonalý recept, ne vždy odpovídá modernímu stylu stravování. Jako první přišlo na řadu mléko. Vegani ho začali nahrazovat vodou nebo rostlinnými nápoji. Pak začali hledat alternativu k vejcím, která by těsto spojila . Ukázalo se, že se v této roli dobře hodí ovocné pěny, například banánová nebo jablečná. Dalším pilířem palačinek je mouka. Zde byl její druh upraven a použita nejen ta nejoblíbenější – pšeničná. Nyní je čas se s touto ingrediencí rozloučit.

Palačinky bez gramu mouky

Mouka je při tradičním pečení nepostradatelnou ingrediencí. Lidé, kteří se vyhýbají lepku, však mají vlastní způsoby, jak ji nahradit. Stejně je tomu i v případě v poslední době populární keto diety, kde se mouka také nedoporučuje. Proto existuje mnoho alternativních receptů bez mouky. Jedním z nich je recept na palačinky, který se objevil na Instagramu blogerky, která vede profil nieliczekalorii. Tento recept si oblíbilo již více než 15 000 lidí.

Palačinky z pouhých dvou ingrediencí?
Blogerka tvrdí, že jsou lahodné, nadýchané a velmi zdravé. Co můžete na tomto receptu změnit? Místo jogurtu přidejte do těsta smetanu, která by byla ve stylu keto diety. A pokud má někdo rád sladší palačinky, hodil by se erytritol a trocha vanilkové esence. Na videu je vidět, že palačinky jsou velmi pružné a nesnadno se trhají. Blogerka je podává s jogurtem a borůvkami.

– Uložte si tento recept hned, protože ho budete později hledat, a jakmile ho jednou uděláte, budete ho dělat pořád! – Chválí Sabina ze svého nízkokalorického profilu.

Recept na palačinky ze dvou ingrediencí.

Složení:

Složení: 4 vejce,
100 g hustého jogurtu,
špetka soli,
rozpuštěné máslo na smažení.
Způsob přípravy:

Ingredience na těsto vložíme do vysoké mísy a promícháme.
Na dobře rozpálené pánvi rozpustíme trochu másla a velkou naběračkou nalijeme palačinkovou směs (vrstva by měla být silnější než u klasických palačinek).
Palačinky osmažte z obou stran.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *