Nastrouhám cuketu a rozklepnu do ní vejce. Tohle je moje oblíbená letní večeře

 

Letní večeře může být lehká a sytá. Stačí znát recept na cuketové palačinky. Připravíte z něj chutné jídlo pro celou rodinu, které hned zachutná. Postup je snadný a zabere doslova chvilku, takže neotálejte, pospěšte si pro potřebné suroviny a pusťte se do vaření.

Nápad na cuketovou večeři

Cuketa je jednou z nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Lze z ní připravit nejen chutné pokrmy k večeři nebo saláty, ale také moučníky. Nejlépe však chutná ve formě palačinek. I když se trochu podobají těm bramborovým, jsou mnohem šťavnatější.

Způsob jejich přípravy je nekomplikovaný. Navíc s receptem zveřejněným dále v tomto článku je připravíte velmi rychle. Přečtěte si o něm i to, jaké ingredience kromě cukety potřebujete, a usmažte si tyto velmi chutné palačinky.

Cuketa, vejce a něco navíc

Cuketové palačinky mají i další výhodu. K jejich přípravě nepotřebujete mnoho drahých potravin. Nejdůležitější je cuketa, která má právě sezónu, takže nestojí mnoho. Dbejte na to, aby byla zralá a čerstvá. Kromě ní budete potřebovat vejce a sýr. Zbytek potřebných ingrediencí je dostatečně běžný, abyste je měli v kuchyni. Než se vydáte na nákup, podívejte se na níže uvedený seznam a budete mít jistotu, že nevynecháte žádnou ingredienci.

Složení: Složky, které se nacházejí na trhu, jsou v souladu se zákonem o potravinách:

  • 4 cukety
  • 2 vejce
  • 100 g mouky
  • 100 g žlutého sýra nakrájeného na kostičky
  • 20 ml oleje
  • 10 g másla
  • mletá sladká paprika
  • pepř
  • sůl

Recept na cuketové palačinky

Cukety důkladně omyjte, a poté nastrouhejte na velkých okách struhadla.. Vymačkejte z něj přebytečnou vodu a přendejte ho na pánev. Přilijte olej a na středním plameni zeleninu orestujte. Když změkne, přendejte ji do mísy. Rozklepněte vejce a přisypte mouku, pepř a sůl. Přísady promíchejte v hladkou hmotu.

Můžete z ní připravit několik malých palačinek nebo jednu velkou. Mně rozhodně chutná lépe ta druhá varianta. Připravíte ji tak, že na pánvi rozpustíte máslo. Navrch dejte cuketovou směs a lžící ji rozšlehejte, aby vznikla hladká a kompaktní placka. Poté pánev přikryjte a smažte ji na mírném ohni 15 minut.

Po uplynutí této doby nasypte na palačinku strouhaný sýr. Pánev opět přikryjte a celé to smažte 5 minut. Povrch dochuťte mletou sladkou paprikou. Palačinku nakrájejte na kousky a podávejte k večeři.

palačinka.jpg

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *