Moje matka pije tento nápoj vždy před spaním. Když jsem se dozvěděl důvod, začal jsem to dělat sám.

 

To, že by se nemělo jíst před spaním, už asi každý ví. Ale co pít před spaním a co ne? Odpověď na tuto otázku je jednoduchá: pít kefír. Tady je důvod.

Co pít před spaním

V náročném dni se někdy stane, že zapomeneme na jídlo. Když denní problémy povolí a tělo se přepne do klidového režimu, dá o sobě vědět vynechaná večeře. Na jídlo je však již pozdě. Co pak? Vypijte sklenici kefíru.

Jak se však ukázalo, Kefír vypitý před spaním není jen tipem na malou chuť k jídlu.. Pití takového nápoje je jednou z nejlepších věcí, které můžeme pro své zdraví před spaním udělat. Důvodem jsou jeho vlastnosti, které mohou zvýšit kvalitu našeho nočního odpočinku.

Zdravý kefír

Lehce šumivý nápoj s fermentované mléko je jedním z nejzdravějších derivátů této tekutiny. Za vlastnosti fermentovaného mléka je zodpovědné tzv. kefírová zrna – mikroorganismy, které z přírodního oxidu uhličitého přeměňují sladké mléko na mírně sycený nápoj. Díky přítomnosti těchto hub je kefír silným přírodním probiotikem. To znamená, že reguluje činnost střev a usnadňuje trávení.

Tím ovšem jeho zdravotní vlastnosti nekončí. Bez ohledu na to, kdy ho pijeme, kefír svými probiotickými složkami podporuje imunitu organismu. Působí také antioxidant, který brání vzniku rakoviny a zabraňuje tzv. oxidačnímu stresu. V neposlední řadě dodává tělu vápník a vitamin K2, který ovlivňuje stav našich kostí a zabraňuje vzniku osteoporózy.

Kefír dobrý na spánek

Dobře, ale proč před spaním? Pití kefíru v takovou dobu má své opodstatnění. Už jsme si řekli, že nápoj pomáhá omezit noční chutě – bojuje proti návalům hladu v době po večeři i proti nahromadění tohoto pocitu v noci. Regulace střevní činnosti vám také pomůže dobře se vyspat.

Kefír má však ještě něco -. tryptofan. Tento Aminokyselina, která se podílí na tvorbě serotoninu. – hormonu štěstí, jehož nedostatek je spojován s depresí. Serotonin se zase může přeměnit na melatonin – hormon, který je zodpovědný za usínání a udržování hlubokého a zdravého spánku.

Údajně Název kefír pochází ze dvou tureckých slov, která znamenají „radost“ a „pěna na tváři“. mléko. Když se podíváte na vlastnosti tohoto nápoje, zdá se, že je to velmi vhodný název.

šálky kefíru

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *