Těmto jemným krémovým koláčkům s meruňkami neodoláte!

Tento jednoduchý recept kombinuje křehké těsto s jemným krémem a čerstvými meruňkami a vytváří tak dokonalý pokrm pro každou příležitost. Připravte si svěží, křehké a rychlé křehké koláčky s jemným krémem a meruňkami, které jsou ideální na léto.

Malé, křehké obláčky s jemným krémem a meruňkami.

Co budeme potřebovat:
Krém:
Potřebujeme: 300 ml mléka + 2 lžíce kukuřičného škrobu
700 ml mléka
1 žloutek
3 lžíce cukru
1 lžíce vanilkového cukru

Těsto:
300 g mouky + 2 lžičky jedlé sody
100 g moučkového cukru
100 ml rostlinného oleje
1 vejce
nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu

Provedení:
Potřebujeme: 80 g meruněk
и
Na posypání čistého povrchu použijte: mouku – na posypání čistého povrchu.
moučkový cukr – na závěrečné posypání

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve do malé misky nalijeme 300 ml mléka a přisypeme kukuřičný škrob – dobře promícháme metličkou, aby se v něm netvořily hrudky.

2. Krém: Do malého hrnce na plotně nalijte 700 ml mléka, vlijte žloutek, přisypte cukr a ochuťte vanilkovým cukrem. Neustále míchejte, dokud krém nezačne vřít a nezhoustne. Po uvaření přelijte krém do mísy, přikryjte fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté krém přendejte do sáčku na zdobení.

3. Těsto: Do mísy kuchyňského robotu dáme mouku smíchanou s jedlou sodou, moučkovým cukrem, přidáme rostlinný olej, zašleháme vejce a ochutíme nastrouhanou citronovou kůrou. Těsto vyválíme, rozdělíme na 2 stejné díly, zabalíme do fólie a dáme na 20 minut do lednice.

4. Po 20 minutách těsto vyjměte z lednice, odstraňte fólii a položte ho na čistou plochu posypanou moukou. Rozválejte ho válečkem a pomocí kulaté formy vytvarujte těsto do kulatého tvaru, který položte na plech vyložený pergamenem na pečení.

5. Poté pomocí cukrářského sáčku rozetřete do středu krém, na něj položte nadrobno nakrájené meruňky a přikryjte druhou částí těsta, kterou nastrouhejte (drobenkou).

6. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při horní/spodní teplotě 200 °C.

7. Po upečení posypeme drobenkové sušenky měkkým krémem a meruňky prosátým moučkovým cukrem a s láskou, velkou chutí a radostí podáváme.

Přátelé, přejeme vám příjemnou chuť k jídlu!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *