Chutné, zdravé a snadné! Neuvěřitelný recept na domácí zeleninové těstoviny

Tato pomazánka je ideální pro ty, kteří hledají lehký a osvěžující oběd nebo večeři. Představuji vám skvělý recept na domácí zeleninovou pomazánku, která je nejen zdravá, ale také nesmírně chutná. Díky kombinaci čerstvé zeleniny, vajec a jemné chuti se skvěle hodí pro různé příležitosti – ať už jako pomazánka na sendviče, dip k zelenině nebo netradiční náplň do sendvičů.

Co budeme potřebovat:

kousek celeru
1 velkou mrkev
1 červenou cibuli
1 pórek
1 červenou papriku
3 vejce uvařená natvrdo
Medová hořčice
Bílý jogurt
Smetanový sýr
Majonéza

Jak budeme postupovat:

1) Připravíme si zeleninu a vejce: Celer, mrkev a vejce nastrouháme na hrubém struhadle. Červenou cibuli, pórek a červenou papriku nakrájíme nadrobno. Je důležité, aby zelenina byla čerstvá a křupavá, dodá to pomazánce svěžest.

2) Smíchání ingrediencí: Ve vhodné míse smíchejte nastrouhanou a nakrájenou zeleninu s vejci. Přidáme medovou hořčici, bílý jogurt, tavený sýr a majonézu. Množství těchto ingrediencí můžete upravit podle své chuti a konzistence, kterou od těstovin očekáváte.

3) Ochucení: Celou směs důkladně promíchejte a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem. Je důležité, aby byla pomazánka dostatečně ochucená, ale zároveň působila svěže spolu se zeleninou.

4) Servírování: Hotovou pomazánku nechte chvíli stát v lednici, aby se chutě propojily. Podávejte vychlazené s čerstvým chlebem, například s bagetami, ciabattou nebo celozrnnými toasty. Pomazánka se skvěle hodí také jako dip k čerstvé zelenině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *