Vývar vařím podle pravidla 2:3. Vždycky je to perfektní

Vývar je jedním z těch pokrmů, bez kterých si nedokážeme představit naši domácí kuchyni. Aromatický, bohatý masový a zeleninový vývar je jedním z nejoblíbenějších pokrmů Poláků. Bohužel ne vždy se povede tak, jak bychom si přáli.

Již mnoho let používám metodu 2:3, takže si mohu být jistá, že vývar bude čirý a maso i zelenina si zachovají plnou chuť. Pokrm se pokaždé povede skvěle.

Bujon, král polévek

Česká kuchyně je proslulá množstvím pokrmů. Polévky v ní však zaujímají zvláštní místo. Je jich mnoho a každá z nich je vynikající, nejlepší a nejoblíbenější je však polévka bujónová. Navzdory její oblibě ji ne každý umí správně uvařit.

Tajemství spočívá v tom, kolik masa použijete na vývar. Správný poměr zajistí, že polévka bude dokonalá. Přečtěte si, jak připravit lahodný vývar.

Kolik masa na vývar?

Všichni kuchaři se domnívají, že chuť vývaru závisí především na použitých surovinách. Částečně je to pravda, ale hodně záleží na poměrech. To platí zejména pro maso, proto by mělo platit pravidlo 2:3.

To znamená, že na každé 2 kilogramy masa potřebujeme 3 litry vody. Pouze takové poměry umožňují připravit lahodnou a skutečně aromatickou polévku. Toto pravidlo používám již mnoho let a pokaždé je vývar dokonalý.

Nezapomeňte také na toto

Nezapomeňte také, že kromě správně zvoleného poměru masa je třeba dodržovat i další pravidla. Například o přidávání zeleniny. Někdo ji dává do hrnce na začátku vaření, někdo na konci. Který způsob je ten správný? Ukazuje se, že by se měly přidávat až po předvaření masa a sebrání váhy, tedy asi 40-60 minut po uvaření.

Nezapomeňte také maso před vařením důkladně opláchnout ve studené vodě. Pamatujte také, že byste je měli vařit 60 až 90 minut, pak bude polévka dokonalá. Dodržujte všechny výše uvedené rady a vaše nedělní polévka bude dokonalá. Rodina si určitě všimne rozdílu a bude žasnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *