Šťavnaté a pikantní sýrové řízky s jogurtem: vše je hotové za pár minut!

Tuto náhražku chleba zvládne téměř každý kuchařský začátečník. Nebojte se proto do přípravy této dobroty zapojit i ty nejmenší členy rodiny, ať se také zapojí do práce. Líbil se vám tento recept? Tak vyzkoušejte něco nového a pojďte si společně připravit tyto lahodné jogurtové lívance se sýrem!
Dnes si společně připravíme úžasné jogurtovo-sýrové lívance se zelenou cibulkou. Tyto placky jsou skvělou náhradou běžného pečiva. Pokud tedy hledáte alternativu k chlebu nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, je tento recept určen právě vám! Příprava této jogurtové svačinky je velmi jednoduchá a také časově nenáročná. Potřebujeme je pouze na to, abychom těsto na palačinky trochu navýšili.

Skvělý recept na sýrové kotlety s pažitkou:

Co budeme potřebovat:
Co potřebujeme:

Těsto:
Potřebujeme: 500 g hladké mouky
1 vejce
250 ml vody
půl kostky droždí
3 lžíce másla
1 lžička cukru
1 lžička soli

poleva:
200 ml jogurtu
1 vejce
1 lžíce oleje
cibule
100 g strouhaného sýra

Jak na to:

1) Začněte smícháním všech uvedených ingrediencí na těsto. Důkladně je promíchejte a vypracujte pěkné hladké těsto. Nechte ho asi hodinu kynout.

2) Poté těsto, které by mělo být měkké, rozdělte na 10-12 koláčků. Vložte je na plech vyložený pečicím papírem.

3) V míse smíchejte jogurt, vejce a cibuli. Důkladně promíchejte a začněte touto směsí potírat jednotlivé koláčky. Poté jednotlivé placky pokryjte sýrem. Nechte 10 minut odpočívat.

4) Pečte při teplotě 220 stupňů asi 10 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *