Rozšlehejte vejce, přidejte česnek a zapněte mixér. Už dlouho jsem nejedla nic tak lahodného.

Tento mimořádně zajímavě ochucený česnekový chléb opečte na pánvi. Získáme tak křupavou svačinku. Skvěle se hodí na slavnostní stůl při jakémkoli společenském setkání.

Kombinace česneku a vajec
Tento recept je inspirován gruzínským chachapuri, nebo obecněji pouličním pečivem oblíbeným na Východě. Nekvašené těsto smažené na pánvi je skvělou svačinkou – kalorickou, vydatnou a nesmírně chutnou.

V našem receptu se používá jako česnekový chléb. Tuto chuť mu dodáváme poněkud neobvyklým způsobem. Před přípravou těsta smícháme česnek s vejci. Tímto způsobem bude jeho chuť výraznější.

Rozšlehejte vejce, přidejte česnek a zapněte mixér. Už dlouho jsem nejedla nic tak lahodného.

Recept na česnekový chléb

Zobrazený chléb má malý přídavek jedlé sody. Můžete však vyzkoušet i verzi s půl lžičkou kvásku .

Ingredience
2 vejce
250 g mouky
150 g jogurtu
5 stroužků česneku
1 lžička jedlé sody
1 malý svazek petrželky nebo koriandru

Pečení česnekového vaječného koláče

Vejce rozbijte do mísy a přidejte oloupané stroužky česneku. Mixérem je míchejte, dokud nebudou nadýchaná a dobře promíchaná. K vejcím přidejte kefír (můžete nahradit přírodním jogurtem) a poté nasekaný koriandr (můžete nahradit petrželkou). Směs důkladně promíchejte metličkou.

Do mísy přidejte po částech prosátou mouku a jedlou sodu. Promíchejte stěrkou. Těsto bude stále hustší. Nakonec ho přendejte na prkénko vysypané moukou a důkladně prohněťte.

Těsto zabalte do fólie a nechte 10-15 minut odpočívat. Poté je rozválejte na silnou placku o tloušťce asi 3 cm a průměru odpovídajícím tvaru formy. Smažte na rozehřátém nebo přepuštěném másle na středně silném ohni. Těsto smažte z obou stran dozlatova.

Podávejte s jogurtovou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *