Moje tchyně dovedla švestkový koláč k dokonalosti. Tento nápad si zaslouží medaili

Všichni, kdo ho vyzkoušeli, říkají, že díky tchýnině metodě bude koláč chutnější než podle klasického receptu. A to vše díky jednomu přídavku. Vyzkoušejte tuto metodu a podle tohoto receptu budete vařit vždy.

Švestkový koláč s více složkami

Švestkový koláč můžete připravit z více ingrediencí. Nejdůležitější z nich jsou švestky. Je sezóna těchto plodů, takže sehnat čerstvé a sladké ovoce za dobrou cenu by neměl být problém. Kromě toho budete potřebovat také produkty na pusinky. Díky této přísadě je chuť dortu jedinečná. Ingredience a jejich poměry najdete v seznamu níže.

Složení: 
Složení: 6 vajec
2 šálky pšeničné mouky
1 šálek cukru
100 ml másla
2 lžíce 18% smetany
1 ½ lžičky kypřícího prostředku
500 g švestek
2 polévkové lžíce želé
1 velká lžíce bramborové mouky

Recept na švestkový dort

Do mísy nasypeme mouku, půl hrnku cukru a prášek do pečiva.
Rozšleháme vejce, přidáme smetanu a máslo.
Ingredience promícháme a poté vypracujeme homogenní těsto.
Švestky důkladně omyjeme a poté odstraníme pecky.
Nakrájíme je na menší kousky, vložíme do mísy a zalijeme želé.

Do jiné mísy nalijeme bílky z pěti vajec oddělené od žloutků.
Přidáme druhou polovinu cukru a vyšleháme mixérem.
Mezitím přidáme bramborovou mouku a mícháme, dokud nevznikne hladká pusinka.

Dno obdélníkové zapékací misky vyložte pečicím papírem.
Na něj dejte 2/3 těsta a rozetřete ho po celé ploše.
Poté pokryjte pusinkami a rovnoměrně je rozetřete.
Na povrch položte švestky a pokryjte je rozdrobeným těstem.
Celé to vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte 50 minut.

Po vychladnutí nakrájejte na plátky a podávejte jako dezert.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *