Z lehkého a vzdušného piškotového těsta a sladkokyselých jablek rychle upečete jablečný koláč – ideální pro spontánní chutě na koláč.
Pokud v sobotu odpoledne náhle pocítíte nepřekonatelnou chuť na sladké, nemusíte sahat po otevřeném sáčku tvrdých marmeládových medvídků ze spíže. V několika jednoduchých krocích můžete během půl hodiny upéct krásný ovocný jablečný koláč. Skořice, vanilkový cukr a vanilkový pudinkový prášek dodají koláči jemnou chuť, zatímco díky čerstvým jablkům bude neodolatelně šťavnatý. Tento jednoduchý recept je navíc ideální pro mladé pekaře i nezkušené nováčky v pečení.
Klasický ovocný koláč:
jablečný koláč na podzim
Teplý nebo studený, s posypem nebo bez něj – čerstvý ovocný jablečný koláč si můžete vychutnávat ve všech variantách po celý rok. Už před desítkami let dokázala moje babička se svým německým koláčem s jablky a zakysanou smetanou na máslovém základu z pískového těsta, že sladké koláčové těsto lze skvěle ozdobit lehce nakyslými plátky jablek . A jablečný koláč se smetanovou a zakysanou polevou lze podávat i z podnosu. Kromě zakysané smetany existuje několik dalších mléčných výrobků, které lze použít k odlehčení klasického ovocného dortu.
Tip :
šťavnatý jablečný koláč je obzvlášť chutný teplý, když ho právě vytáhnete z trouby, ozdobíte trochou moučkového cukru, kopečkem vanilkové zmrzliny a velkým kopečkem šlehačky a šálkem kávy v páře.