Tresku už nesmažím ve strouhance, znám lepší způsob. Páteční večeře byla u nás doma hitem

K páteční večeři obvykle podávám rybu. Dříve jsem tresku smažila ve strouhance, ale teď ji připravuji jinak. Co se týče chutných příloh, je pečená ryba bezkonkurenční. Ano, večeře je chutná, ale také velmi zdravá.

Jíst ryby pro zdraví
Jíte ryby ? Nejen v pátek byste po nich měli sáhnout. Ryby jsou chutné, ale také nesmírně cenné . Dodávají nám cenné omega-3 kyseliny a vitamíny: vitamíny A, D, E a B. Já jsem si vybrala hlavně tresku. K páteční večeři jsem ji smažila ve strouhance.

Od té doby, co jsem narazila na tento recept, však ryby připravuji jinak. Je to výborné a mnohem zdravější. Vše proto, že jde do trouby . Tato pečená treska s petrželkou a citronem je opravdovou lahůdkou. Rodina ji sní a vždycky si řekne o další.

Jak připravit pečenou tresku?
Ingredience:
½ kg filé z tresky
4 šalotky
petržel
1 citron
3 lžíce másla
sůl
pepř

Přípravu pokrmu začněte opláchnutím filetů z tresky. Osolte je a opepřete. Šalotku nakrájejte na tenké proužky a citron na plátky. Nasekejte petrželku.

Nyní položte filety z tresky na alobal nebo pergamenový papír. Rybu posypte nasekanou šalotkou, petrželkou a položte plátky citronu . Přidejte několik plátků másla a vše zabalte. Rybu nechte 20 minut odležet.

Tresku už nesmažím ve strouhance, znám lepší způsob. Páteční večeře byla u nás doma hitem

Pečená treska k páteční večeři

Po uplynutí této doby vložte rybu do trouby vyhřáté na 180 °C. Měla by se péct 30 minut . Pokrm podávejte s bramborami nebo chlebem. Pečená treska je lahodná, šťavnatá a doslova se rozplývá na jazyku.

Chuť jí dodá také citron a petrželová nať. Takto připravená ryba je nízkokalorická a mnohem zdravější než ryba smažená na tuku. Proto tento jednoduchý recept na pečenou tresku doporučuji všem. Tento pokrm se u mě doma již stal hitem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *