Drobky nejsou všechno. Tento recept na zelené fazolky je stokrát lepší

Je možné vylepšit dokonalost? Tento recept na zelené fazolky dokazuje, že ano. Tato snadná letní zelenina je pro takové servírování jako stvořená.

Zelené fazolky na jiný způsob
Podle tohoto receptu se zelené fazolky připravují stejně jako obvykle, ale jinak. Podáváme ji, ano, se strouhankou . Tento způsob má však k brynze blízko – nebo je jí alespoň zjevně inspirován.

Aby se z nich vytáhla všechna křehkost a křehká struktura zrnek, musí se důkladně blanšírovat . Už žádné vaření a chlazení v misce . Dopřejme jí skutečnou chladicí lázeň .

Fazole se strouhankou

Pro tyto fazole používáme ingredienci, která se tradičně nazývá strouhanka. Je však třeba připomenout, že nemusí být nutně z bílého rohlíku. Asi nejlepší je světlý žitný chléb , do kterého můžete před smažením přidat trochu chilli vloček.

Ingredience
400 g zelených fazolek – žlutých, zelených nebo smíšených
1 hrnek mouky
1 šálek strouhanky
2 vejce
Sůl, pepř
½ lžičky mleté kurkumy
Olej na smažení

Další způsob přípravy zelených fazolek

Očistěte fazolky od vláknitých konců a vhoďte je do osolené vroucí vody. Nechte je v hrnci asi 6-7 minut , poté je ihned přendejte do mísy se studenou vodou, nejlépe s ledem. Po krátké chvíli ji přendejte do mísy nebo cedníku.

Vejce rozšlehejte se solí, pepřem a kurkumou. Na talíře nasypeme mouku a strouhanku . Fazole namočte do mouky, poté je namočte do rozšlehaného vejce a obalte ve strouhance.

Na pánvi na středním ohni rozehřejte tuk, přidejte fazole a osmažte je dozlatova. Před podáváním je položte na talíř vyložený pečicím papírem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *