Domácí zmrzlina je chuť dětství! Připravte za 15 minut, bez vajec nebo zmrzlinovače.

Rychlá, krémová zmrzlina, kterou lze vyrobit za pouhých 15 minut, je lahodnou alternativou zmrzliny ze stánku. Tento recept nevyžaduje použití vajec ani výrobníku zmrzliny, takže je ideální pro osoby s alergií na vejce. Krémová konzistence a bohatá chuť domácí zmrzliny si získá srdce dětí i starších lidí.

Ingredience
500 ml šlehačky
100 g moučkového cukru
200 ml 20% zakysané smetany
200 g mléčné čokolády

Metoda
1) Příprava krému: Šlehačku dobře vychlaďte v lednici. Obsah nalijte do hluboké mísy a šlehejte mixérem, dokud se nevytvoří tuhé vrcholy.

2) Přidáme cukr a zakysanou smetanu: Přidáme moučkový cukr a zakysanou smetanu. Krátce prošlehejte, aby se všechny ingredience spojily a zachovala konzistence šlehačky. Pozor, nepřešleháme, aby se smetana nezměnila v máslo.

3) Příprava čokolády: Mléčnou čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Necháme mírně vychladnout a poté vmícháme šlehačku.

4) Zmrazení: Nalijte směs do hluboké a široké nádoby. Vložte zmrzlinu do mrazáku. Čas od času směs promíchejte, dokud celý povrch důkladně neztuhne.

5) Podávání: Zmrzlinu můžeme podávat v kornoutu nebo v misce.

Tipy na podávání

Náplně:
– Zmrzlinu ozdobte různými polevami, jako je čokoládová omáčka, karamel, šlehačka nebo sekané ořechy.
-Křupavé polevy: Přidejte křupavé polevy, jako jsou sušenky, vafle nebo kousky sušenek, aby kontrastovaly s hladkou strukturou zmrzliny.
-Experiment: Nebojte se experimentovat s různými příchutěmi a zálivkami, abyste našli své oblíbené kombinace.

Závěr
Tato rychlá, krémová zmrzlina se snadno vyrábí a chutná stokrát lépe než zmrzlina ze stánku. Vyzkoušejte tento recept a vychutnejte si nadýchanou a lahodnou zmrzlinu, která potěší vaši rodinu a přátele.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *