Úsporný, rafinovaný a zdravý ovesný a čokoládový pudink: jak připravit krok za krokem?

Tento dokonalý doplněk k maté nebo kávě si můžete připravit za chladného odpoledne jen z několika málo ingrediencí.

Svačina je obvykle ideální příležitostí k snědení něčeho dobrého, ale mnoho lidí si vybírá zdravé a gurmánské recepty, o které se mohou podělit se svou drahou polovičkou. Proto vám ukážeme, jak připravit lahodný ovesný čokoládový pudink.
Úsporný, gurmánský a zdravý pudink z ovesných vloček a čokolády:
Jak připravit krok za krokem

Ingredience:
Příprava: 1 šálek ovesných vloček

1/2 hrnku celozrnné mouky
1/2 hrnku hnědého cukru
1/4 šálku kakaového prášku
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 šálek mléka
1/2 šálku rostlinného oleje
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu.

Jak na to, krok za krokem:

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
V míse smíchejte ovesné vločky, celozrnnou mouku, hnědý cukr, kakaový prášek, prášek do pečiva, jedlou sodu, kypřicí prášek a sůl.
V jiné smíchejte mléko, rostlinný olej, vejce a vanilkový extrakt. Mokré přísady vlijte do suchých a promíchejte dohladka. Směs vložte do olejem vymazané a moukou vysypané pudinkové formy. Pečte 50-60 minut nebo dokud špejle nebo nůž zapíchnutý do středu nevyjde čistý.
Před podáváním nechte pudink zcela vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *