Pečené brambory s česnekem: chuť, se kterou zapomenete na všechna ostatní jídla.

Objevte kouzlo dokonale uvařených brambor, které promění obyčejný oběd nebo večeři v nezapomenutelný gurmánský požitek. Tento recept, inspirovaný populárním videem na YouTube, ukazuje, jak z jednoduchých ingrediencí lze vytvořit skutečnou lahůdku. Zapomeňte na tradiční přílohy a nechte se unést chutí těchto brambor, které jsou zárukou nevšedního gurmánského požitku v každém soustu. Přidáním nových ingrediencí a koření můžete každou porci proměnit v nový chuťový požitek.

Co potřebujeme:

– Šunka – 250 g
– Brambory – 1 kg
– Vejce – 4 ks.
– 2 stroužky česneku
– zakysaná smetana – 300 g
– Olej – 20 ml
– Máslo – 50 g
– Strouhanka – 30 g
– Sýr – 100 g
– Sůl – 10 g
– Černý pepř – 3 g
– Petržel – 10 g
– Velikost formy 20 x 20 cm.

Pečené brambory s česnekem: chuť, se kterou zapomenete na všechna ostatní jídla.

Jak budeme postupovat:

1) Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

2) Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut, dokud nezměknou, ale nerozpadnou se.

3) Šunku a petržel nakrájíme na malé kousky.

4) Uvařené brambory scedíme, polovinu dáme na dno formy, překryjeme vrstvou šunky a petrželky a přikryjeme zbytkem brambor.

5) Brambory zalijeme rozpuštěným máslem.

6) Vejce smícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a zakysanou smetanou, promícháme a směsí zalijeme brambory.

7) Navrch nastrouháme sýr a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20 minut.

Závěr

Tento recept je dokonalou kombinací chutí a textur, která si získá srdce každého gurmána. Směs brambor, šunky a česneku tvoří harmonický celek, ideální jako hlavní jídlo nebo jako bohatá příloha k masu. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami, že i z jednoduchých surovin lze vytvořit nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *