
Sezóna domácích rajčat právě začíná. Seznamte se s receptem na přípravu pečených rajčat. S několika doplňky a správnou přípravou získá tato zelenina tu správnou a jednoduše dokonalou chuť. Čtěte dále a dozvíte se, jak ji připravit.
Rajčata nejsou jen na sendviče
Rajčata jsou v naší zemi mimořádně cennou zeleninou. Všichni je milujeme, a proto jsou tak oblíbená. Nejenže zdobí naše sendviče, ale také dodávají šťavnatost mnoha salátům a dokonce i pokrmům. Připravit je můžete i zcela jiným způsobem.
Zapečené s některými přísadami chutnají úžasně a jsou ideální jako svačina. Určitě je tedy připravte podle receptu uvedeného dále v článku a vaši blízcí budou oněmělí nadšením. Buďte opatrní, protože jejich chuť je tak návyková, že je budete muset vařit velmi často.

Rajčata jsou základní potravinou
Nejdůležitější složkou jsou rajčata. Proto dbejte na to, aby byla čerstvá, zralá a především šťavnatá. Kromě toho budete potřebovat také česnek a několik dalších ingrediencí. Zařadili jsme je do seznamu, který najdete níže. Podívejte se, co budete potřebovat, pak si prostudujte recept a připravte si tato lahodná rajčata.
Ingredience:
1. Rajčata, která se používají k přípravě pokrmů z rajčat:
Potřebujete: 2,5 kg rajčat
2 hlavičky česneku
300 ml olivového oleje
Několik snítek čerstvého rozmarýnu
Provensálské bylinky
sušený tymián
sůl
cukr
Zapečená rajčata recept
Rajčata důkladně omyjte a pak je nakrájejte na čtvrtky. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj rajčata. Oloupejte stroužky česneku a nakrájejte je na malé kostičky. Rajčata ochuťte solí, cukrem, tymiánem a provensálskými bylinkami.
Posypte je rozdrcenými stroužky česneku. Vložte je do trouby vyhřáté na 130 stupňů a pečte hodinu. Po této době rajčata rozložte do sterilizovaných sklenic. Přidejte snítky čerstvého tymiánu. Všechny ingredience zalijte olivovým olejem. Pevně je uzavřete a máte hotovo. Přidejte je do pokrmů nebo jako svačinu a budou vám skvěle chutnat.



