BlogRecepty

Nakrájejte rajčata, posypte je česnekem a vložte do trouby. Tento recept doporučuji všem

Sezóna domácích rajčat právě začíná. Seznamte se s receptem na přípravu pečených rajčat. S několika doplňky a správnou přípravou získá tato zelenina tu správnou a jednoduše dokonalou chuť. Čtěte dále a dozvíte se, jak ji připravit.

Rajčata nejsou jen na sendviče

Rajčata jsou v naší zemi mimořádně cennou zeleninou. Všichni je milujeme, a proto jsou tak oblíbená. Nejenže zdobí naše sendviče, ale také dodávají šťavnatost mnoha salátům a dokonce i pokrmům. Připravit je můžete i zcela jiným způsobem.

Zapečené s některými přísadami chutnají úžasně a jsou ideální jako svačina. Určitě je tedy připravte podle receptu uvedeného dále v článku a vaši blízcí budou oněmělí nadšením. Buďte opatrní, protože jejich chuť je tak návyková, že je budete muset vařit velmi často.

Nakrájejte rajčata, posypte je česnekem a vložte do trouby. Tento recept doporučuji všem

Rajčata jsou základní potravinou

Nejdůležitější složkou jsou rajčata. Proto dbejte na to, aby byla čerstvá, zralá a především šťavnatá. Kromě toho budete potřebovat také česnek a několik dalších ingrediencí. Zařadili jsme je do seznamu, který najdete níže. Podívejte se, co budete potřebovat, pak si prostudujte recept a připravte si tato lahodná rajčata.

Ingredience:

1. Rajčata, která se používají k přípravě pokrmů z rajčat:
Potřebujete: 2,5 kg rajčat
2 hlavičky česneku
300 ml olivového oleje
Několik snítek čerstvého rozmarýnu
Provensálské bylinky
sušený tymián
sůl
cukr

Zapečená rajčata recept

Rajčata důkladně omyjte a pak je nakrájejte na čtvrtky. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj rajčata. Oloupejte stroužky česneku a nakrájejte je na malé kostičky. Rajčata ochuťte solí, cukrem, tymiánem a provensálskými bylinkami.

Posypte je rozdrcenými stroužky česneku. Vložte je do trouby vyhřáté na 130 stupňů a pečte hodinu. Po této době rajčata rozložte do sterilizovaných sklenic. Přidejte snítky čerstvého tymiánu. Všechny ingredience zalijte olivovým olejem. Pevně je uzavřete a máte hotovo. Přidejte je do pokrmů nebo jako svačinu a budou vám skvěle chutnat.

Leave a Response