Tyto česnekové nudle jsou prostě neodolatelné! Za pouhých 20 minut budete mít pokrm plný bohaté česnekové chuti, vyvážené pikantními omáčkami a posypané parmazánem. Je to ideální recept na rychlou a chutnou večeři, kterou si všichni zamilují.
Tyto česnekové nudle jsou neuvěřitelné, i když nevypadají tak velké, jsou tak vydatné a plné česnekové chuti, ideální pro všechny mé milovníky česneku. Jsou hotové za pouhých 20 minut a jejich příprava je tak snadná, ideální pro rušné všední večery.
Než se do toho pustíte
Použijte čerstvý česnek : Vřele doporučuji použít na ně čerstvý nasekaný česnek. Vyhněte se použití předem nasekaného česneku ze sklenice, protože nemusí mít stejnou intenzitu.
Nejprve si připravte ingredience
Připravte si všechny ingredience a připravte si je k použití. Tento recept se vaří rychle, takže je užitečné mít vše po ruce.
Příprava nudlí Al Dente : Nudle uvařte al dente, protože se budou ještě chvíli vařit, zatímco se budou míchat s omáčkou. To pomůže zabránit jejich změknutí.
Složení omáčky :
Před začátkem šlehejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, rybí omáčku a hnědý cukr. Tento krok ušetří čas a zajistí, že se omáčka dobře promíchá.
Nepřipalte česnek : Při vaření česneku dávejte pozor, aby se nepřipálil. Spálený česnek může pokrm zhořknout, proto se snažte, aby měl světle zlatavou barvu.
Uvařte nudle podle své chuti: Klidně přidejte oblíbenou zeleninu nebo bílkoviny, například krevety nebo kuřecí maso, aby byl pokrm sytější.
Asijské nudle nebo špagety : Můžete použít jakékoliv dlouhé nudle, ale já mám pro tento recept nejraději strukturu asijských nudlí. Skvěle se hodí i špagety.
Nasekaný česnek : Čerstvý česnek je klíčem k této jasné, aromatické chuti. Pokud máte málo času, můžete použít i předem nasekaný česnek ze sklenice, ale nebude mít stejnou chuť.
Nesolené máslo : dodá omáčce bohatost a hloubku. Pokud nekonzumujete mléčné výrobky, zvolte rostlinný olej.
Sójová omáčka (s nízkým obsahem sodíku) : pro umami a slanost. Tamari je dobrou bezlepkovou alternativou.
Ústřicová omáčka: dodá pikantní, mírně nasládlou chuť. Hoisin omáčka je skvělou náhradou, i když je sladší.
Rybí omáčka : zvýrazňuje chuť umami a dodává jí jedinečnou hloubku. Pokud jste vegani, použijte sójovou omáčku smíchanou s trochou limetkové šťávy.
Hnědý cukr : vyvažuje slanost a dodává nádech sladkosti.
V krajním případě lze použít bílý cukr nebo med.
Nastrouhaný parmezán : dodá nudlím oříškovou, slanou chuť. Pro nemléčnou verzi použijte výživné droždí.
Zelená cibule, nakrájená (volitelně) : dodá čerstvou, jemnou cibulovou chuť a jasnou barvu. Vhodnou alternativou je zelená cibulka nebo zelená cibulka nakrájená na tenké plátky.
Jak uvařit česnekové nudle
Jak uvařit česnekové nudle
Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Uvařte 1 libru asijských nudlí nebo špaget podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Scedíme a dáme stranou.
Připravte omáčku.
V malé misce rozšlehejte 2 lžíce sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku, 2 lžíce ústřicové omáčky, 1 lžíci rybí omáčky a 1 lžičku hnědého cukru. Odstavte.
Připravte česnek
Ve velké pánvi nebo woku rozpusťte na středním ohni 4 lžíce nesoleného másla. Přidejte 1 hlavičku rozdrceného česneku a smažte, dokud nebude vonět a lehce zezlátne, asi 2 až 3 minuty . Dávejte pozor, abyste česnek nespálili.
Tip: Pomalé smažení česneku na oleji dodá pokrmu bohatou aromatickou chuť, aniž by mu dodalo hořkost.
Promíchejte a podávejte.
Do pánve přidejte uvařené nudle a přelijte je omáčkou . Promíchejte, aby se vše promíchalo a nudle se omáčkou rovnoměrně obalily. Za občasného míchání vařte další 2-3 minuty, dokud nejsou nudle prohřáté. Přidejte ½ šálku strouhaného parmezánu a dobře promíchejte. Podle chuti dochuťte čerstvě mletým černým pepřem. Podle potřeby ozdobte 2 zelenými cibulkami nakrájenými na plátky.
Tip: přidání parmazánu po odstavení z ohně pomůže jeho hladkému rozpuštění a vmíchání do omáčky.
Čerstvě uvařené česnekové nudle ve woku.
Jak podávat
Česnekové nudle jsou neuvěřitelně univerzální a hodí se k různým pokrmům.