Pikantní bylinky již nemrznou a na zimu se nesuší: Z kopru, petrželky a česneku dělám aromatické koření, které skladuji roky.

Mnoho obyvatel Chibiny se zabývá sběrem různých druhů zeleně pro použití v chladném období. Někteří z místních obyvatel však navrhli netradiční způsob uchování kopru, petržele a česneku v podobě univerzálního koření.

Jak vyrobit aromatické zimní koření ze zeleně

Podle doporučení je třeba vzít 100 g čerstvého kopru, 100 g petrželky a 2-3 stroužky česneku. Zelenina by měla být důkladně omytá a osušená. Poté se všechny ingredience rozdrtí v mixéru. Vzniklá hmota se rozloží na plech pokrytý pergamenovým papírem a suší se v troubě při teplotě 150 stupňů, dokud se vlhkost zcela neodpaří.

Hotová směs se ochladí a poté se ještě jednou prožene mixérem. Hotové koření se vloží do skleněných nádob se vzduchotěsnými víčky spolu s 50 g mořské soli. Takové zimní koření lze skladovat několik let a dodá pokrmům chuť zeleně i v chladném období.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *