K masovým kuličkám podávejte zeleninovou polévku. Jednoduchý recept na vydatnou večeři 2 v 1

Lahodná a chutná polévka z masových kuliček je večeří dva v jednom. Je tak bohatá, že vystačí na dvě jídla. Vaření zeleninové polévky s krůtími masovými kuličkami je velmi snadné a nezabere mnoho času. Je to skvělý nápad na rodinnou večeři i během náročného týdne. Přečtěte si, jak připravit chuťově výraznou polévku s dokonalými krůtími masovými kuličkami.

Jakou polévku s masovými kuličkami můžete připravit?
Masové kuličky jsou vynikajícím nápadem na večeři. Připravíte je rychle a snadno z jednoduchých a levných surovin. Obvykle jsou součástí večeře a podávají se s různými omáčkami. Jednou za čas stojí za to podávat je na zcela jiný způsob. Mleté krůtí řízky jsou ideální jako příloha k polévce. Zde je taková chutná a vydatná polévka, kterou lze připravit podle tohoto osvědčeného receptu. Jedná se o polévku na bázi kořenové zeleniny s přídavkem taveného sýra, který jí dodá další chuť. Skvělým doplňkem budou malé krůtí masové kuličky.

Jak připravit řízky do polévky?

Recept na krůtí řízky do polévky se příliš neliší od tradičního receptu na tento masový pokrm. Hmota na karbanátky se připravuje ručně z několika jednoduchých a levných surovin. Jsou snadno dostupné a lze je zakoupit bez ohledu na roční období.

Příprava kotlet na polévku začíná hnětením masové hmoty. Krůtí nádivku smícháme s vejcem, strouhankou a kořením. Po spojení ingrediencí se z masové hmoty vytvarují kulaté kotlety. Nejlépe se to dělá rukama namočenýma ve vodě. Poté karbanátky osmažíme na pánvi a vložíme je do hrnce s polévkou.

Jak uvařit polévku s masovými kuličkami?

Zeleninová polévka se šťavnatými krůtími masovými kuličkami je chutná a snadno si ji připravíte sami. Recept na tento lahodný obědový pokrm dva v jednom je jednoduchý a nevyžaduje žádné zvláštní dovednosti. Příprava polévky je rychlá a snadná a chuťové dojmy zůstanou dlouho v paměti.

Pokud máte rádi polévky a řízky, stojí za to tyto dva pokrmy zkombinovat. Polévka s chutnými a šťavnatými karbanátky je skvělým nápadem na rodinnou večeři. Recept je mimořádně jednoduchý a rychlý.

Krok 1 – připravte si krůtí řízky.
Krok 2 – připravte zeleninovou polévku s kořením a taveným sýrem.
Krok 3 – osmažte masové kuličky a přidejte je do polévky.

Složení
Masové kuličky:
–  400 g mletého krůtího masa
–  1 vejce
–  4 lžíce strouhanky
–  1 plochá lžička majoránky
–  Sůl, pepř

Olej na smažení

Polévka:
Potřebujeme: 1 a 1/2 litru zeleninového vývaru
–  4 brambory
–  2 mrkve
–  1 petrželová nať
–  1 balení taveného sýra (asi 100 g)
–  4 stroužky česneku
–  2 lžíce nasekané petrželky
–  2 lžíce oleje
–  1 polévková lžíce majoránky
–  4 bobkové listy
–  3 zrnka nového koření
–  Sůl pepř

Příprava krok za krokem

Mleté maso vložte do mísy. Rozšlehejte vejce a přidejte strouhanku. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Důkladně promíchejte a vytvarujte kulaté karbanátky.
Odložíme je stranou na prkénko. Ve větším hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a nasekaný česnek.
Smažte, dokud zelenina nezměkne. Často míchejte. Přilijte zeleninový vývar. Přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory, bobkový list a nové koření. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu.
Přidejte tavený sýr.
Dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Promíchejte. Na pánvi rozehřejeme olej a masové kuličky na něm z každé strany opečeme, dokud nezačnou mírně hnědnout.
Osmažené karbanátky vložte do hrnce s polévkou. Polévku vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut. Ke konci vaření přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.
Podávejte teplé k večeři.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *