Recept na drobivé kousky tvarohu se zakysanou smetanou .Dělám je až čtyřikrát týdně, protože jinak mi manžel nedá pokoj.

Pokud milujete tvaroh a hledáte jednoduchý, ale neuvěřitelně chutný dezert, pak jsou tyto tvarohové kousky přesně pro vás. Kombinace jemného těsta, bohaté tvarohové náplně a jemné zakysané smetany vytváří na jazyku nezapomenutelný pocit. Recept je ideální k nedělní odpolední kávě nebo jako sladká tečka za rodinným jídlem.
Co budeme potřebovat
Těsto:
Potřebujeme: 200 g Gherahu (nebo jiného tuku vhodného na pečení).
150 g moučkového cukru
300 g polohrubé mouky
1 ks prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
1/2 lžičky skořice
Sýrová náplň:
500 g tvarohu v cadotte.
1 ks zakysané smetany
1 kus vanilkového pudinku v prášku
100 g moučkového cukru
Jak budeme postupovat?

1) Příprava těsta: Do mísy dáme všechny suroviny potřebné na těsto – heru, moučkový cukr, polohrubou mouku, kvásek, kakao a skořici. Ručně je mícháme, dokud nevzniknou drobky. Polovinu této drobenky rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
2) Příprava tvarohové náplně: V jiné míse důkladně promícháme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový pudinkový prášek a moučkový cukr. Tuto směs nalijte na vrstvu drobků na plechu a zarovnejte.
3) Dokončení: Zbylou drobenkou posypeme tvarohovou náplň. Takto připravené řezy pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi půl hodiny.
4) Závěrečná příprava: Hotové řezy necháme vychladnout a před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.
Závěr
Tento recept na křehké tvarohovo-smetanové řezy je skvělým příkladem toho, jak lze z jednoduchých surovin vytvořit něco opravdu výjimečného. Vychutnejte si jejich fantastickou chuť a krémovou konzistenci.



