Hospodyňkám jsme poradili, jak připravit chutné a křupavé okurky po polsku. Letí ze stolu v mžiku. Ani 30 sklenic nebude do jara stačit.
Ingredience
Na přípravu dvou litrových sklenic nakládaných okurek na polský způsob budou potřeba:
- okurky – 1 kilogram;
- mrkev – 1 ks;
- cibule – 1 ks;
- černý pepř – 6 hrášků;
- semínka kopru – 1 čajová lžička;
- sůl – 1,5 lžíce;
- cukr – čtvrt šálku:
- 9% ocet – 4 polévkové lžíce;
- voda – 1 litr.
Způsob přípravy
- Nejprve namočte okurky na 2 hodiny do studené vody.
- Poté je nutné je nakrájet na čtvrtky, přičemž předtím je třeba odříznout špičky.
- Poté je třeba nakrájet mrkev na kolečka a cibuli na kroužky.
- V další fázi je třeba na dno dvou sterilizovaných litrových sklenic položit cibuli, mrkev, nasypat semínka kopru, přidat 3 hrášky černého pepře a utlouct okurky.
- Pak je třeba nalít do hrnce vodu, nasypat sůl, cukr, povařit a přidat ocet.
- Horkou marinádu nalijeme do sklenic s okurkami, zakryjeme je čistými víčky a sterilujeme 12 minut.
- Poté je třeba víčka stočit, sklenice otočit dnem vzhůru, přikrýt je plédem a nechat je, dokud nevychladnou. Odložte k uskladnění do lednice nebo do sklepa.
Kultura – 20. července 2024 37789
Budeme vám vděční, pokud budete tuto novinku sdílet na sociálních sítích.