– Nebeský dezert: karamelizované kousky, čokoládový pudink a zakysaná smetana

Vyzkoušejte dezert „Heavenly“, který v sobě spojuje bohatou chuť čokoládového pudinku, jemnost piškotového dortu a vzdušnost šlehačky. Je ideální pro rodinné os

Složení
Pudink:
Pudink: 2 čokoládové pudinky
800 ml mléka
4-6 lžic cukru

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g cukru
100 ml vody
100 ml oleje
5 vajec
1 kvásek
Kakao (na obarvení)

Krém:
Smetana: 250 ml šlehačky
1 ztužovač šlehačky
2 vanilkové cukry
500 ml zakysané smetany

Tuk na vytírání plechů
Hrubá mouka na posypání plechu

Postup

1) Příprava pudinku: Čokoládový pudink uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obalu a necháme vychladnout.

2) Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte plech máslem a vysypte ho hrubou moukou. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme vodu a máslo. Nakonec opatrně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Na plech nalijeme více než polovinu těsta, zbytek obarvíme kakaem a přelijeme světlým těstem. Navrch položíme vychladlý pudink.

3) Pečení: Pečeme asi 30 minut, dokud není těsto pevné a zlatavé.

4) Příprava krému: Smetanu vyšleháme se ztužovačem, přidáme zakysanou smetanu a vanilkový cukr a dobře promícháme. Hotový krém rozetřeme na vychladlý moučník.

5) Dokončení: Moučník posypeme kakaem, strouhanou čokoládou nebo skořicí podle chuti a dáme do lednice dobře ztuhnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *