Tento způsob pečení chleba je skutečným darem z nebes! Už nikdy nebudete kupovat chléb v obchodě.
Jste připraveni na neuvěřitelnou chuť? Tento recept na rukávový chléb je opravdovým požitkem!
budeme potřebovat
mouka – 420 g;
voda (teplá) – 280 ml;
rostlinný olej – 2 polévkové lžíce;
cukr – 1 lžička;
lisované droždí – 20 g (nebo sušené droždí 7 g);
sůl – 1 lžička se sklíčkem.
Příprava:
Kvásek se připraví z mouky, která se nechá vzejít:
Smíchejte prosátou mouku se solí, promíchejte.
Droždí a cukr rozpustíme v teplé vodě.
Směs droždí přidáme k mouce a vypracujeme těsto. Postupně přiléváme olej.
Z těsta vytvoříme kouli, vložíme ji do mísy a přikryjeme utěrkou. Těsto nechte 40 minut odpočívat.
Poté těsto prohněťte a nechte ho ještě půl hodiny odpočívat.
Těsto položte na olejem potřenou desku a vytvarujte chléb. Otočte ho švem dolů.
Do horní části udělejte nožem zářezy.
Chléb vložte do pečicího sáčku a utáhněte okraje (nepropichujte sáček jehlou). Položte na plech a nechte 20 minut mírně kynout.
Plech vložte do studené trouby. Zapněte spotřebič na 200 stupňů a pečte 50 minut. Odpočítávání času začíná od okamžiku zapnutí trouby.
Chléb nechte na mřížce zcela vychladnout.