Lehký, vzdušný a neuvěřitelně chutný: bílý jogurtový koláč bez mouky je opravdová radost! Představujeme vám recept na neuvěřitelně jemný bílý jogurtový koláč s peřím, který je tak lehký a vzdušný, že se doslova rozpadá na jazyku. Tento koláč je vyroben bez mouky, což mu dodává jedinečnou konzistenci a je ideální volbou pro ty, kteří hledají lehčí verzi tradičních dezertů.
Co budeme potřebovat:
4 vejce
70 g krystalového cukru
350 g řeckého jogurtu bez cukru
40 g kukuřičného škrobu
1/2 balení kypřícího prostředku
Citronová kůra
1 lžička vanilkové esence
Forma o průměru 21 cm.
Jak budeme postupovat:
1) Příprava ingrediencí: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
2) Šlehání žloutků: Do žloutků přidáme cukr a šleháme do pěny.
3) Přidání jogurtu a aromat: Řecký jogurt, citronovou kůru a vanilkovou esenci smícháme se žloutkovou směsí. Směs vyšlehejte do hladka.
4) Zahuštění směsi: do směsi přidáme kukuřičný škrob smíchaný s kypřidlem a znovu prošleháme, aby byla směs homogenní.
5) Šlehání bílků. Bílky vyšlehejte do stálé pěny a postupně je ručně vmíchejte do žloutkové směsi, aby těsto zůstalo svěží.
6) Pečení: Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů po dobu 30 minut.
7) Dokončení a podávání: Hotový koláč nechte vychladnout a podávejte.