Nakládané křupavé okurky v litrové sklenici: jednoduchý recept

Foto: Jiří Hubatka/imagebroker/Global Look Press

Milujete křupavé okurky? Pak si připravte zeleninový předkrm podle tohoto jednoduchého receptu. Budete potřebovat litrovou sklenici a minimum námahy.

Ingredience

  • Okurky – 600 g
  • Kopr – 1 deštník
  • Vavřínový list – 2 ks.
  • Listy černého rybízu a třešní – 3-4 ks.
  • Sůl – 2 lžičky.
  • Cukr – 2 lžičky.
  • Octová esence 70% – 2 lžičky.

Způsob přípravy

Sterilizujte sklenici a víčko.

Okurky omyjte, odřízněte špičky. Namočte je na čtyři hodiny do studené vody.

Dno sklenice naplňte bobkovým listem, koprem, rybízem a třešňovými listy. Poté vyložte okurky. Umístěte je svisle těsně vedle sebe.

Zeleninu zalijte vroucí vodou, nechte dvě minuty odstát a vodu přelijte do čistého hrnce nebo kastrolu.

Do vody nasypte cukr, sůl a esenci a promíchejte. Postavte na oheň a přiveďte k varu.

Horkou marinádou přelijte okurky.

Sklenici pevně uzavřete, obraťte a zabalte do utěrky. Po vychladnutí uložte do chladničky nebo do sklepa.

Křupavé okurky v litrové sklenici jsou hotové.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *