- 26. července 21:30
- 12+
- Zpravodajská služba
Milujete křupavé okurky? Pak si připravte zeleninový předkrm podle tohoto jednoduchého receptu. Budete potřebovat litrovou sklenici a minimum námahy.
Ingredience
- Okurky – 600 g
- Kopr – 1 deštník
- Vavřínový list – 2 ks.
- Listy černého rybízu a třešní – 3-4 ks.
- Sůl – 2 lžičky.
- Cukr – 2 lžičky.
- Octová esence 70% – 2 lžičky.
Způsob přípravy
Sterilizujte sklenici a víčko.
Okurky omyjte, odřízněte špičky. Namočte je na čtyři hodiny do studené vody.
Dno sklenice naplňte bobkovým listem, koprem, rybízem a třešňovými listy. Poté vyložte okurky. Umístěte je svisle těsně vedle sebe.
Zeleninu zalijte vroucí vodou, nechte dvě minuty odstát a vodu přelijte do čistého hrnce nebo kastrolu.
Do vody nasypte cukr, sůl a esenci a promíchejte. Postavte na oheň a přiveďte k varu.
Horkou marinádou přelijte okurky.
Sklenici pevně uzavřete, obraťte a zabalte do utěrky. Po vychladnutí uložte do chladničky nebo do sklepa.
Křupavé okurky v litrové sklenici jsou hotové.