Uvařte je místo obvyklých míchaných vajec. V životě jste nejedli chutnější vejce.

Tato vajíčka jsou dokonalým receptem, jak začít den opravdu královsky. Ačkoli jsou rozšířená hlavně v restauracích a příjemných hotelech, připravit si je doma nebude velký problém. Vejce na tento způsob mají prostě úžasnou chuť.

K snídani jsou to sendviče, míchaná vejce nebo vejce natvrdo. Pokud vás tyto klasické nabídky nudí nebo si jen chcete odpočinout od chutné, ale nudné každodennosti, podívejte se na recept na vejce florentine. Potěší vás svou chutí a budete si připadat jako v příjemné restauraci.

Vejce Florentine
Představte si pošírované vejce, lehce tuhý bílek a tekutý žloutek rozprostřený po talíři. To vše podávané na křupavém toastu se špenátem a aromatickou omáčkou. Už jen při té představě se vám zvedne žaludek, natož když se na stole objeví snídaně.

Klíčovým prvkem tohoto pokrmu jsou sázená vejce. Vaříme je v mírně osolené vodě s octem, aby bílky ztuhly a žloutek zůstal tekutý. Na dně je špenát, který rychle osmažíme nebo blanšírujeme, aby si zachoval sytě zelenou barvu a křehkost. Přidáme něco navíc, například chléb, smetanovou omáčku, a máme hotovo.

Složení:

2 vejce,
1 lžička vinného octa,
2 krajíce chleba,
1 hrst čerstvého špenátu,
1 stroužek česneku,
2 lžíce másla,
sůl a pepř na dochucení,
holandská omáčka.

Způsob přípravy:

1.V hrnci svařte vodu se solí a octem. Snižte teplotu.
2.Pomocí lžíce vytvořte ve vodě hladký vír. Do víru opatrně vložte vejce. Vařte asi 3-4 minuty, dokud žloutek nezměkne. Vyjměte ho děrovanou lžící a dejte na chvíli stranou.
3.Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte prolisovaný česnek.
4.Přidejte špenát a několik minut smažte, dokud nezvadne. Dochuťte solí a pepřem.
5.Chléb opékejte, dokud nebude křupavý.
6.Na každý toast položte porci špenátu. Pak na něj opatrně položte sázené vejce. Navrch nalijte holandskou omáčku.

Vejce Florentine jsou nejchutnější, když se podávají ihned po upečení. Navíc je můžete posypat čerstvě mletým pepřem, přidat smaženou nebo čerstvou zeleninu a kousky uzeného lososa.
Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *