Chuť letních rajčat si můžete uchovat déle. Marinujte je s bylinkami a budete je připravovat každý rok. Chuť potěší každého a recept si od vás budou žádat. Tuto metodu byste měli vyzkoušet.
Rajčata tak vydrží déle.
Každý z nás miluje rajčata. Přidáváme je nejen do svačin, ale také do mnoha pokrmů. Díky nim vítězí v chuti a především šťavnatosti. Nyní máte možnost připravit si z nich jedinečný přídavek, který využijete v zimě v mnoha pokrmech.
Pořiďte si recept na nakládaná rajčata a jejich chuť si okamžitě oblíbíte. Příprava není složitá a časově náročná, takže si tato chutná rajčata můžete připravit i dnes.
Rajčata, cibule a bylinky
Aby byla nakládaná rajčata chutná, potřebujete další produkty. Patří mezi ně cibule a bylinky. Potřebujete také produkty na marinádu. Všechny je poznáte při pohledu na níže uvedený seznam. Nevynechávejte žádné ingredience a nezapomeňte na to nejdůležitější: rajčata. měla by být nejen čerstvá, ale také zralá. Poznáte je podle vůně, ta nejlepší jsou plná osvěžujícího aroma.
– 2,5 kg rajčat
– 7 stroužků česneku
– 1 svazek kopru
– 1 svazek petrželky
– 450 g cibule
– zrnka pepře
– 1,5 litru vody
– 2 lžičky soli
– 2,5 lžičky cukru
– 1 lžíce oleje
– 25 ml octa
Recept na rajčatovou marinádu
Rajčata důkladně omyjte. Pak je rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte střed. Oloupejte stroužky česneku a nakrájejte je na tenké plátky. Omytý kopr a petrželku nakrájejte nadrobno. Cibuli nakrájejte na kolečka.
Do sklenic vložte česnek, nasekaný kopr, petrželku a část rajčat. Přikryjte je cibulí, pak rajčaty a bylinkami. Přidejte několik hrášků pepře. Do hrnce nalijte vodu, ocet a olej. Přidejte sůl a cukr.
Přísady povařte a poté tekutinu nalijte do sklenic s rajčaty. Otočte je dnem vzhůru, dokud nevychladnou. Skladujte je na chladném, stinném místě a vydrží vám přes zimu.