Moje babička dělávala nejlepší borůvkové knedlíky. Celé tajemství spočívalo v jednom přídavku

Borůvkové knedlíky jsou jednou z nejchutnějších sladkých večeří. Dokonalé knedlíky se však neobejdou bez jedné důležité přísady. Nejde o chuť, ale o strukturu náplně.

Knedlíky s kouzelnou přísadou

Borůvky jsou spolu s třešněmi ovocem, které se do knedlíků používá nejčastěji. Není divu – obojí má dužnatou a kompaktní strukturu a je poměrně odolné, alespoň při krátkém vaření. Svou plnou sílu však odhalí, když do nich přidáme trochu kukuřičného škrobu nebo bramborové mouky .

Tato přísada se k tomuto účelu používá již desítky let. Má to svůj důvod. Při vaření ovoce uvolňuje šťávu. Bramborová mouka (tradičně, méně často kukuřičný škrob) ji absorbuje a promění ji v hmotu podobnou zakysané smetaně.

Borůvková náplň do knedlíků

Borůvkové knedlíky se připravují ze stejného těsta jako ostatní pochoutky tohoto typu. Použijte proto recept, kterému důvěřujete. Pokud nemáte oblíbené těsto na knedlíky, použijte tento recept na máslové těsto na knedlíky .

Ingredience
Těsto na knedlíky
500 g lesních plodů
3-4 lžíce cukru
1 lžička vanilkového cukru
1 lžíce bramborové mouky

řecký jogurt nebo zakysaná smetana k podávání

Babiččin recept na borůvkové knedlíky.

Připravte těsto a nechte ho 15 minut odpočinout. Bobule posypeme cukrem a vanilkovým cukrem a necháme 10 minut odležet. Před slepením knedlíků bobule posypeme bramborovou moukou .

Knedlíky vařte v mírně osolené vodě 3-4 minuty poté, co vyplavou. Dávejte pozor, abyste do hrnce nevkládali příliš mnoho knedlíků najednou – jinak se slepí. Podáváme se smetanou, kterou můžeme dodatečně osladit.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *